a a a

De Bespaartest

Bespaartest.nl

Met simpele maatregelen, zoals de verwarming lager zetten of naden en kieren dichten, kan een huishouden tot wel 600 euro per jaar op energie besparen!

Praktisch en concreet

Energie besparen is niet moeilijk, maar een kwestie van doen. De Bespaartest helpt u met concrete, praktische adviezen om uw goede voornemens in de praktijk te brengen.

'Bespaar geld!'

Op zoek naar bespaarinspiratie? De beste bespaartips van het Nibud en de Consumentenbond zijn nu gebundeld in dit boek.

Minder uitgaven, meer milieu

U doorloopt in de Bespaartest twaalf cartoons met tips. U kunt zelf kiezen welke tips u wilt uitvoeren. Wilt u een spaardouchekop kopen, radiatorfolie aanbrengen of op een lagere temperatuur wassen?

Als u alle tips heeft doorlopen, krijgt u een persoonlijk Bespaarplan in de vorm van een checklist. U kunt het Bespaarplan ook als pdf downloaden en opslaan. Handig om zo op ieder gewenst moment aan de slag te gaan met besparen.

Voor professionals

'Van adviseren naar motiveren'is een praktisch boek dat hulpverleners helpt financieel gedrag van cliënten duurzaam te veranderen.

Milieu CentraalNibud en Milieu Centraal

De Bespaartest is een initiatief van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal en het Nibud. Zij hebben hun krachten gebundeld om kennis over energiebesparing en geldbesparing bij elkaar te brengen en te verspreiden.

Energieverbeteringen

Voor welke subsidies kunt u in aanmerking komen?

Energiesubidiewijzer.nl

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!

Energie besparen?

Energie besparen?

Ontdek hoe u uw woning comfortabeler én zuiniger maakt.

Verbeteruwhuis.nl