a a a

Maak kennis met ons aanbod

Grip op geld met het Nibud

Lees meer over de producten en diensten van het Nibud.

1. Advies & onderzoek

Mist u financiële gegevens of inzicht in het financieel gedrag van uw doelgroep, klant of werknemer? Wilt u als gemeente weten of minimabeleid het beoogde effect heeft? Wilt u uw werknemers of klanten helpen met het op orde krijgen van hun financiële situatie? Of bent u op zoek naar een handig (online) rekenmiddel voor het maken van financiële beslissingen?

De Nibud adviseurs helpen jaarlijks een groot aantal bedrijven, organisaties en gemeenten.

2. Referentiecijfers & budgetbedragen

Het Nibud is de enige partij die inzicht heeft in inkomsten en uitgaven van alle typen huishoudens in Nederland. We hebben hiervoor een methodiek ontwikkeld zodat u en uw klanten, op basis van feitelijke cijfers, verantwoorde financiële keuzes kunnen maken. Banken maken gebruik van onze cijfers bij hypotheekverstrekking. Maar onze cijfers worden ook gebruikt voor beleidsvorming en -rapportages.

Daarnaast ontwikkelen we handige rekentools (veelal in opdracht) voor specifieke doelgroepen. Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, lenen, scheiden en inkomensondersteuning.

Samenwerken met het Nibud

Het Nibud werkt graag en veel met anderen organisaties samen om mensen financieel zelfredzaam te maken. In deze flyer leest u waarom we dat willen en aan welke randvoorwaarden zo'n samenwerking moet voldoen.

3. Trainingen & workshops

Het Nibud organiseert trainingen voor budgetcoaches en andere professionals die te maken hebben met financiën van klanten of werknemers. Daarnaast ontwikkelen we incompany trainingen, waarbij we samen met de klant de insteek bepalen en het lesmateriaal ontwikkelen. Preventief, maar ook bij problemen. We hebben bijvoorbeeld trainingen ontwikkeld voor de Belastingdienst, voor gevangenissen, vrijwilligers, woningcorporaties, detailhandel en P&O adviseurs.

4. Voorlichtingsmaterialen

Financiële zelfredzaamheid is het speerpunt van het Nibud. Vanuit onze kennis hebben we competenties ontwikkeld: wat moet je kunnen en weten om goed en slim met geld om te gaan? Deze competenties zijn doorvertaald naar lesmateriaal, educatieve spellen, opdrachten en boeken.

Ook publiceren we folders met hierin praktische tips en voorbeelden. Veelal in opdracht van en specifiek voor bedrijven, gemeenten en organisaties, waarbij we aansluiten bij eigen voorlichtingscampagnes en activiteiten. Er is veel mogelijk.

Door klanten, werknemers of inwoners te helpen met het op orde krijgen van hun geldzaken bent u niet alleen maatschappelijk verantwoord bezig. Het levert u als gemeente, bedrijf of organisatie ook echt iets op. Maak gebruik van onze kennis en ervaring.

Het Nibud versterkt uw organisatie

Deskundigen van het Nibud zijn dagelijks betrokken bij producten en diensten van anders organisatie. In deze flyer vindt u voorbeelden onderzoeken die het Nibud in opdracht van anderen heeft gedaan.

Contact

  • Professionals kunnen voor een oriënterend gesprek bellen met het Nibud via 030 - 2 391 350, of stel uw vraag via het contactformulier.

Kerngebieden

  • Budgetteren en financiële administratie
  • Financieel gedrag en preventie (volwassenen)
  • Financiële opvoeding (kinderen/jongeren)
  • Inkomensondersteuning en armoedebeleid
  • Herkennen en oplossen van financiële problemen
  • Verantwoorde kredietverstrekking en woonlasten
  • Lange termijn financiële planning
  • Echtscheiding en alimentatie

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!

Nibud-webwinkel

Nibud-webwinkel

Diverse boeken, software en producten: handig én leuk!

Neem 'n kijkje!

Software op maat

Software op maat

Gebruik de unieke Nibud-cijfers in uw eigen software of website.

Meer informatie