a a a

Persberichten van het Nibud

Kranten

Hieronder vindt u een overzicht van de laatste persberichten. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Nibud waarschuwt alimentatiebetalers en -ontvangers voor financiële veranderingen

11 februari 2015 persbericht

Voor gescheiden ouders die alimentatie betalen of ontvangen kan er in 2015 veel veranderen. De grootste verandering is dat de belastingaftrek voor het levensonderhoud voor kinderen (LOK) is afgeschaft. Daarnaast vervalt de alleenstaande ouderkorting, maar wordt het kindgebonden budget voor alleenstaande ouders juist verhoogd. Deze optelsom kan er toe leiden dat de alimentatiebetaler minder hoeft te betalen en de ontvanger minder zal ontvangen.

Koningin Máxima spreekt bij jubileumcongres Nibud

10 februari 2015 persbericht

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt op vrijdag 6 maart een korte toespraak bij het Nibud Jubileumcongres in het Muntgebouw in Utrecht. Koningin Máxima houdt haar toespraak in haar functie van erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken.

Nibud: koopkracht 2015 minder positief dan loonstrookje

21 januari 2015 persbericht

Het Nibud ziet dat de koopkrachtontwikkeling in 2015 in de meeste gevallen minder positief is dan het loonstrookje aangeeft. Daarom waarschuwt het Nibud consumenten niet te blij te zijn als ze hun salarisstrook deze week onder ogen krijgen. Niet alle koopkrachtbepalende elementen worden meegenomen op het loonstrookje. Zo zijn de inflatie, de veranderingen in de toeslagen, de hervorming van de kindregelingen en de hogere zorgpremie niet zichtbaar op de salarisstrook. Het hogere netto salaris zegt daarom weinig over de koopkracht. De koopkracht stijgt wel voor velen, maar niet zo fors als het lijkt op de loonstrookjes of uitkeringsspecificaties. Er zijn ook groepen die volgend jaar minder te besteden hebben. Met name bijstandsgerechtigden, gepensioneerden en stellen waarbij een van de partners werkt, leveren dit jaar in.

Nibud en Universiteit Leiden stellen leerstoel economisch keuzegedrag in

01 december 2014 persbericht

Het Nibud heeft behoefte aan meer inzicht over de wijze waarop mensen economische keuzes maken. Deze behoefte wordt gedeeld door een grote groep professionals die te maken heeft met de huishoudfinanciën van consumenten. Meer kennis over economisch keuzegedrag kan helpen bij het voorkomen van financiële problemen van huishoudens. Dat is voor de Universiteit Leiden en het Nibud een belangrijke reden geweest om de bijzondere leerstoel 'Psychologische determinanten van economisch keuzegedrag' in te stellen. Prof. dr. Wilco van Dijk is per 1 december 2014 benoemd als eerste bijzonder hoogleraar voor deze Nibud-leerstoel. De bijzondere leerstoel is gevestigd bij de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden.

Nibud: onbetaalde rekeningen kosten samenleving miljoenen

16 oktober 2014 persbericht

De samenleving kan miljoenen besparen door meer oog te hebben voor het financieel gedrag van consumenten. Dit stelt het Nibud in het rapport 'Overkoepelende blik op omvang en preventie van schulden in Nederland' dat het Nibud uitbrengt in het kader van zijn 35-jarig bestaan.

Artikel 1 tot 5 van 122

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel 030 - 2391 350 of vul het contactformulier in


Nibud nieuwsbriefAltijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!

Altijd op de hoogte

Altijd op de hoogte

Twitter, LinkedIn, Facebook... U vindt het Nibud overal!

Wat past bij u?

Actueel & Inspirerend

Actueel & Inspirerend

De medewerkers van het Nibud bieden een kijkje in de keuken.

Naar de berichten