a a a

Persberichten van het Nibud

Kranten

Hieronder vindt u een overzicht van de laatste persberichten. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Nibud: gezinnen op bijstandsniveau komen structureel geld tekort

17 maart 2014 persbericht

Het Nibud maakt zich zorgen over gezinnen die rond moeten komen van de bijstand. Een gezin met twee kinderen heeft iedere maand 50 euro te weinig om alle noodzakelijke uitgaven te betalen. Hierbij heeft het Nibud geen uitgaven meegerekend voor cadeautjes sporten of uitjes, ook wel sociale participatie genoemd. Dit blijkt uit cijfers die het Nibud op een rij heeft gezet voor het Nibud Budgethandboek 2014, dat vandaag is verschenen. Het Nibud gaat bij deze berekeningen uit van minimale kosten voor wonen, voeding en verzorging. Het is voor eerst dat het instituut ziet dat deze gezinnen maandelijks geld tekort komen. Vorig jaar waarschuwde het Nibud al dat de gezinnen geen geld hadden voor sociale participatie.

42% jonge tieners: geen gesprek over wie wat betaalt

10 maart 2014 persbericht

De overgang van basisschool naar middelbare school leidt vaak tot meer financiële zelfstandigheid voor kinderen. Kinderen krijgen meer te besteden en gaan meer uitgeven. Toch heeft 42% van de jonge tieners niet gesproken over wie wat betaalt. Een gemiste kans. Praten over geldzaken is een goede manier om kinderen al vanaf jonge leeftijd financieel bewust te maken. Dit blijkt uit onderzoek van Platform Wijzer in geldzaken en het Nibud in het kader van de Week van het geld die vandaag van start gaat.

Nibud roept bezitter beleggingsverzekering op alternatieven te onderzoeken

28 februari 2014 persbericht

Desinteresse, wantrouwen en onwetendheid zijn volgens het Nibud de belangrijkste redenen waarom de meeste bezitters van een beleggingsverzekering geen adviesgesprek aangaan en/of niet proberen de beleggingsverzekering te veranderen. Dit blijkt uit het Nibud-rapport 'De consument en zijn beleggingsverzekering' naar de redenen waarom de bezitter van een beleggingsverzekering al dan niet reageert op oproepen van verzekeraars, banken en adviseurs om contact met hen op te nemen.

Nibud: Ouders geven massaal zakgeld, maar zijn op zoek naar onafhankelijk advies hierover

11 februari 2014 persbericht

Zakgeld, kleedgeld, sparen en het inschatten van risico's. Onderwerpen die voor ouders reden zijn om op zoek te gaan naar onafhankelijk advies bij het Nibud. Ouders geven massaal zakgeld en kleedgeld, maar zijn op zoek naar handvatten om financiële opvoeding vorm te geven. Zo is de Nibud-zakgeldpagina afgelopen jaar 275.000 keer bekeken. Uit verschillende Nibud-onderzoeken blijkt dat ouders geen afspraken maken over hoe zakgeld besteed moet worden of wie bijvoorbeeld de schade betaalt als een mobieltje kapot gaat of kwijtraakt.

Koopkracht 2014: Grote groepen in de plus

21 januari 2014 persbericht

Het Nibud ziet dat het er in 2014 na jaren van koopkrachtdaling weer wat beter uitziet voor de Nederlandse huishoudens. Voor veel huishoudens stijgt de koopkracht. De koopkracht ziet er door een lage inflatie, een lagere premie voor de (basis)zorgverzekering en het verlagen van het belastingtarief van de eerste schijf, in 2014 beter uit dan het Nibud met Prinsjesdag op basis van de Miljoenennota berekende. De nieuwste berekeningen laten zien dat zowel de meeste werkenden als bijstandsgerechtigden er in 2014 op vooruit gaan. Ouderen en huishoudens waarvan maar een van de partners werkt, leveren echter bijna allemaal in. Ook werkenden met een inkomen hoger dan 50.000 euro bruto per jaar ervaren een (lichte) koopkrachtdaling. Met de vernieuwde Nibud Koopkrachtberekenaar kan iedereen kijken hoeveel hij er in 2014 persoonlijk op voor- of achteruit gaat.

Artikel 1 tot 5 van 126

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel 030 - 2391 350 of vul het contactformulier in


Nibud nieuwsbriefAltijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!

Altijd op de hoogte

Altijd op de hoogte

Twitter, LinkedIn, Facebook... U vindt het Nibud overal!

Wat past bij u?

Actueel & Inspirerend

Actueel & Inspirerend

De medewerkers van het Nibud bieden een kijkje in de keuken.

Naar de berichten