a a a

Persberichten van het Nibud

Kranten

Hieronder vindt u een overzicht van de laatste persberichten. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Nibud: 2015 voor niet-werkenden een zwaar jaar

16 september 2014 persbericht

Niet-werkenden krijgen het in 2015 financieel gezien zwaarder dan dit jaar. Bijstandsgerechtigden, werklozen en gepensioneerden gaan er bijna allemaal in koopkracht op achteruit in 2015. Dit blijkt uit koopkrachtberekeningen van het Nibud op basis van de miljoenennota. Het Nibud maakt zich zorgen over het feit dat bijna alle bijstandsgerechtigden volgend jaar minder te besteden hebben dan dit jaar. Het Nibud constateerde al eerder dit jaar dat gezinnen op bijstandsniveau structureel geld tekort komen. Ook stellen waarbij één van de partners werkt en de ander niet leveren fors in in 2015. Bijna alle overige groepen gaan er volgend jaar licht op vooruit.

Al vijf grote organisaties omarmen Startpunt Geldzaken

08 augustus 2014 persbericht

Het Startpunt Geldzaken, een initiatief van Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB NL), wordt enthousiast ontvangen. Al vijf grote organisaties participeren in het initiatief: gemeente Rotterdam, PostNL, Alliander Personeelsfonds, internetbroker DEGIRO en autoservicebedrijf Kwik-Fit. Ze leveren een financiële bijdrage en krijgen daarmee toegang op hun website tot het startpunt. De noodzaak van dit startpunt wordt breed erkend door de maatschappij en veel partijen onderzoeken mogelijkheden om gebruik te maken van de diensten van het Startpunt. Nibud ziet dit als een bevestiging van de noodzaak van dit initiatief en verwacht dat ook andere partijen hierop inhaken. Na de zomer start het Startpunt Geldzaken als pilot bij de vijf organisaties.

 

Nibud: kind krijgt vijf euro voor rapport van ouders

04 juli 2014 persbericht

Drie op de vijf basisschoolleerlingen krijgt rapportgeld. Doorgaans rond de € 5,- per rapport. Het inkomen van de ouders of de leeftijd van het kind speelt hierbij geen rol. Dit blijkt uit onderzoek van het Nibud naar het 'geldgeefgedrag' van ouders en de invloed van kinderen en andere ouders hierop. Aan verjaardagscadeaus besteden ouders doorgaans € 50,- per kind. Bij het vaststellen van de hoogte van het rapportgeld, zakgeld en geld voor verjaardagscadeaus kijken ouders vooral naar wat ze willen en kunnen betalen en niet naar wat de omgeving doet. Wel hebben kinderen veel invloed op het geefgedrag van de ouders.

Nibud: goede, onafhankelijke informatie over geld nu te versnipperd

25 juni 2014 persbericht

Het Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB NL) bundelen hun kennis in het nieuw te ontwikkelen Startpunt Geldzaken. De vier partijen vinden dat het voor consumenten nu te lastig is om goede onafhankelijke informatie over geld te krijgen. De informatie is te veel versnipperd bij verschillende partijen aanwezig. Het Startpunt Geldzaken maakt het voor alle inkomensgroepen eenvoudiger om met hun geldvragen aan de slag te gaan. De consument die wil weten of beleggen iets voor hem is, hoe hij zijn inkomen na pensionering veilig kan stellen en hoe hij beter kan rondkomen, iedereen kan straks online terecht bij het Startpunt Geldzaken.

Nibud start samenwerking met drie partijen in Startpunt Geldzaken (kopie 1)

17 juni 2014 persbericht

Het Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB NL) presenteren op 25 juni 2014 een bijzondere samenwerking. Zij bundelen hun krachten in het nieuw te ontwikkelen Startpunt Geldzaken.

Artikel 1 tot 5 van 134

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel 030 - 2391 350 of vul het contactformulier in


Nibud nieuwsbriefAltijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!

Altijd op de hoogte

Altijd op de hoogte

Twitter, LinkedIn, Facebook... U vindt het Nibud overal!

Wat past bij u?

Actueel & Inspirerend

Actueel & Inspirerend

De medewerkers van het Nibud bieden een kijkje in de keuken.

Naar de berichten