a a a

Persberichten van het Nibud

Kranten

Hieronder vindt u een overzicht van de laatste persberichten. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Nibud: onbetaalde rekeningen kosten samenleving miljoenen

16 oktober 2014 persbericht

De samenleving kan miljoenen besparen door meer oog te hebben voor het financieel gedrag van consumenten. Dit stelt het Nibud in het rapport 'Overkoepelende blik op omvang en preventie van schulden in Nederland' dat het Nibud uitbrengt in het kader van zijn 35-jarig bestaan.

35 jaar Nibud: groeiende behoefte aan onafhankelijke informatie over geld

07 oktober 2014 persbericht

Op 18 oktober 2014 bestaat het Nibud 35 jaar. De behoefte aan onafhankelijke informatie over geld is na al die jaren nog altijd groeiende. Afgelopen jaar werd het Nibud ruim 5,2 miljoen keer geraadpleegd. 10 jaar geleden was dat nog een miljoen keer. Bij vragen over geld is de gang naar het Nibud meer dan ooit een voor de hand liggende. Voor 9 op de 10 Nederlanders is het Nibud een bekende organisatie. Al vijfendertig jaar is het Nibud het enige instituut in Nederland dat onafhankelijk advies geeft over de huishoudportemonnee en daarvoor zelf onderzoek doet naar de inkomsten, uitgaven en het financiële gedrag van Nederlanders.

Zorgwekkend: Eén op de vijf 18- tot en met 24-jarigen heeft betalingsachterstand

23 september 2014 persbericht

Openstaande rekeningen bij de zorgverzekeraar, onbetaalde boetes of achterstanden bij de Belastingdienst: bijna 20% van de 18- t/m 24-jarigen heeft hiermee te maken. Het Nibud is ervan geschrokken dat zo’n grote groep jongeren op zo'n jonge leeftijd zijn geldzaken niet op orde heeft en al schulden maakt. Het instituut vindt een dergelijke start van de financiële verantwoordelijkheid zorgwekkend. Het gaat bij 20% van die jongeren om bedragen van 2.500 euro of meer. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport Jongeren & Geld, over jongeren van 12 t/m 24 jaar, dat het Nibud uitvoerde en mogelijk werd gemaakt door Rabobank Nederland.

Nibud: 2015 voor niet-werkenden een zwaar jaar

16 september 2014 persbericht

Niet-werkenden krijgen het in 2015 financieel gezien zwaarder dan dit jaar. Bijstandsgerechtigden, werklozen en gepensioneerden gaan er bijna allemaal in koopkracht op achteruit in 2015. Dit blijkt uit koopkrachtberekeningen van het Nibud op basis van de miljoenennota. Het Nibud maakt zich zorgen over het feit dat bijna alle bijstandsgerechtigden volgend jaar minder te besteden hebben dan dit jaar. Het Nibud constateerde al eerder dit jaar dat gezinnen op bijstandsniveau structureel geld tekort komen. Ook stellen waarbij één van de partners werkt en de ander niet leveren fors in in 2015. Bijna alle overige groepen gaan er volgend jaar licht op vooruit.

Al vijf grote organisaties omarmen Startpunt Geldzaken

08 augustus 2014 persbericht

Het Startpunt Geldzaken, een initiatief van Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB NL), wordt enthousiast ontvangen. Al vijf grote organisaties participeren in het initiatief: gemeente Rotterdam, PostNL, Alliander Personeelsfonds, internetbroker DEGIRO en autoservicebedrijf Kwik-Fit. Ze leveren een financiële bijdrage en krijgen daarmee toegang op hun website tot het startpunt. De noodzaak van dit startpunt wordt breed erkend door de maatschappij en veel partijen onderzoeken mogelijkheden om gebruik te maken van de diensten van het Startpunt. Nibud ziet dit als een bevestiging van de noodzaak van dit initiatief en verwacht dat ook andere partijen hierop inhaken. Na de zomer start het Startpunt Geldzaken als pilot bij de vijf organisaties.

 

Artikel 1 tot 5 van 118

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel 030 - 2391 350 of vul het contactformulier in


Nibud nieuwsbriefAltijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!

Altijd op de hoogte

Altijd op de hoogte

Twitter, LinkedIn, Facebook... U vindt het Nibud overal!

Wat past bij u?

Actueel & Inspirerend

Actueel & Inspirerend

De medewerkers van het Nibud bieden een kijkje in de keuken.

Naar de berichten