a a a

Nibud onderzoeksrapporten

Nibud onderzoeksrapporten

Het Nibud doet regelmatig onderzoek op het gebied van de huishoudfinanciën. Hieronder vindt u een overzicht van alle onderzoeksrapporten. Deze kunt u gratis downloaden (pdf).

Jaar van verschijnen:

Overkoepelende blik op de omvang en preventie van schulden in Nederland

16 oktober 2014 onderzoeksrapport

De samenleving kan miljoenen besparen door meer oog te hebben voor het financieel gedrag van consumenten. Dit stelt het Nibud in het rapport 'Overkoepelende blik op omvang en preventie van schulden in Nederland' dat het Nibud uitbrengt in het kader van zijn 35-jarig bestaan.

Het financiële gedrag van consumenten

03 oktober 2014 onderzoeksrapport

Het Nibud heeft onderzoek gedaan naar 'het financiële gedrag van consumenten die te maken hebben met een inkomensterugval of schuldsituatie'. In dit onderzoek wordt het wenselijke financiële gedrag zoals beschreven in de Nibud-competenties(*), middels o.a. interviews en een dossieranalyse vergeleken met wat consumenten daadwerkelijk doen op het moment dat ze financiële problemen krijgen of te maken krijgen met een inkomensterugval.

Jongeren & geld

23 september 2014 onderzoeksrapport

Openstaande rekeningen bij de zorgverzekeraar, onbetaalde boetes of achterstanden bij de Belastingdienst: bijna 20% van de 18- t/m 24-jarigen heeft hiermee te maken. Het gaat bij 20% van die jongeren om bedragen van 2.500 euro of meer. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport Jongeren & Geld, over jongeren van 12 t/m 24 jaar, dat het Nibud uitvoerde en mogelijk werd gemaakt door Rabobank Nederland.

Geldgeefgedrag van ouders

04 juli 2014 onderzoeksrapport

Het Nibud heeft 990 ouders met kinderen tussen de 5 en 11 jaar ondervraagd over de invloed van de omgeving (andere ouders) op óf en op hoeveel ouders aan zakgeld, rapportgeld en geld voor verjaardagscadeaus besteden. Ook zijn de ouders ondervraagd over de invloed van hun kind op hun eigen koopgedrag.

De crisis voorbij?

29 mei 2014 onderzoeksrapport

34% van de Nederlanders denkt dat de crisis voorbij is. Dit zijn vooral hoger opgeleide mannen met een bovenmodaal inkomen die goed kunnen rondkomen. Het overgrote deel van de Nederlanders denkt niet dat de crisis voorbij is en merkt daar ook niets van in de dagelijkse praktijk. Een op de vijf Nederlanders vindt zelfs dat het slechter gaat. Dit blijkt uit onderzoek van het Nibud naar de beleving van de crisis op de uitgaven van Nederlanders, dat het Nibud heeft uitgevoerd met behulp van creditmanagementorganisatie GGN.

Artikel 1 tot 5 van 40

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel 030 - 2391 350 of vul het contactformulier in


Nibud nieuwsbriefAltijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!

Nibud op LinkedIn

Nibud op LinkedIn

Praat mee en blijf op de hoogte van nieuws en discussies. 

Aanmelden Nibud-groep

Opleiding op maat

Opleiding op maat

Laat een incompany-opleiding op maat ontwikkelen door het Nibud.

Meer informatie