a a a

Nibud onderzoeksrapporten

Nibud onderzoeksrapporten

Het Nibud doet regelmatig onderzoek op het gebied van de huishoudfinanciën. Hieronder vindt u een overzicht van alle onderzoeksrapporten. Deze kunt u gratis downloaden (pdf).

Jaar van verschijnen:

Geldgeefgedrag van ouders

04 juli 2014 onderzoeksrapport

Het Nibud heeft 990 ouders met kinderen tussen de 5 en 11 jaar ondervraagd over de invloed van de omgeving (andere ouders) op óf en op hoeveel ouders aan zakgeld, rapportgeld en geld voor verjaardagscadeaus besteden. Ook zijn de ouders ondervraagd over de invloed van hun kind op hun eigen koopgedrag.

De crisis voorbij?

29 mei 2014 onderzoeksrapport

34% van de Nederlanders denkt dat de crisis voorbij is. Dit zijn vooral hoger opgeleide mannen met een bovenmodaal inkomen die goed kunnen rondkomen. Het overgrote deel van de Nederlanders denkt niet dat de crisis voorbij is en merkt daar ook niets van in de dagelijkse praktijk. Een op de vijf Nederlanders vindt zelfs dat het slechter gaat. Dit blijkt uit onderzoek van het Nibud naar de beleving van de crisis op de uitgaven van Nederlanders, dat het Nibud heeft uitgevoerd met behulp van creditmanagementorganisatie GGN.

Handreiking monitoren budgetcoaching

02 april 2014 onderzoeksrapport

Het Nibud en Stimulansz introduceren een handreiking met prestatie-indicatoren voor budgetcoaching en handvatten voor een aanbestedingsbestek. Het doel van deze indicatoren is te monitoren of mensen die budgetcoaching krijgen in hun financiële zelfredzaamheid vooruit gaan. Hiermee heeft zowel de budgetcoach als de opdrachtgever een objectieve maatstaf in handen om de voortgang te bewaken.

De consument en zijn beleggingsverzekering

26 februari 2014 onderzoeksrapport

Sinds aan het licht is gekomen dat de informatieverstrekking bij beleggingsverzekeringen niet altijd passend is geweest en een groot deel van de inleg opging aan kosten en premies, hebben verzekeringsmaatschappijen en financieel adviseurs hun klanten herhaaldelijk benaderd en uitgenodigd voor een hersteladviesgesprek. Wie zijn de mensen die hierop ingaan en wat zijn hun motieven?

Scholieren, geld & de invloed van ouders

02 december 2013 onderzoeksrapport

Middelbare scholieren praten vaker en meer met ouders over geld dan met vrienden en broers of zussen. Scholieren geven zelf aan dat hun ouders de belangrijkste leer- en informatiebron over geld zijn. Dit blijkt uit het onderzoek Scholieren, geld & de invloed van ouders, van het Nibud.

Artikel 1 tot 5 van 63

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel 030 - 2391 350 of vul het contactformulier in


Nibud nieuwsbriefAltijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!

Nibud op LinkedIn

Nibud op LinkedIn

Praat mee en blijf op de hoogte van nieuws en discussies. 

Aanmelden Nibud-groep

Opleiding op maat

Opleiding op maat

Laat een incompany-opleiding op maat ontwikkelen door het Nibud.

Meer informatie