a a a

Nibud onderzoeksrapporten

Nibud onderzoeksrapporten

Het Nibud doet regelmatig onderzoek op het gebied van de huishoudfinanciën. Hieronder vindt u een overzicht van alle onderzoeksrapporten. Deze kunt u gratis downloaden (pdf).

Jaar van verschijnen:

Handreiking monitoren budgetcoaching

02 april 2014 onderzoeksrapport

Het Nibud en Stimulansz introduceren een handreiking met prestatie-indicatoren voor budgetcoaching en handvatten voor een aanbestedingsbestek. Het doel van deze indicatoren is te monitoren of mensen die budgetcoaching krijgen in hun financiële zelfredzaamheid vooruit gaan. Hiermee heeft zowel de budgetcoach als de opdrachtgever een objectieve maatstaf in handen om de voortgang te bewaken.

De consument en zijn beleggingsverzekering

26 februari 2014 onderzoeksrapport

Sinds aan het licht is gekomen dat de informatieverstrekking bij beleggingsverzekeringen niet altijd passend is geweest en een groot deel van de inleg opging aan kosten en premies, hebben verzekeringsmaatschappijen en financieel adviseurs hun klanten herhaaldelijk benaderd en uitgenodigd voor een hersteladviesgesprek. Wie zijn de mensen die hierop ingaan en wat zijn hun motieven?

Scholieren, geld & de invloed van ouders

02 december 2013 onderzoeksrapport

Middelbare scholieren praten vaker en meer met ouders over geld dan met vrienden en broers of zussen. Scholieren geven zelf aan dat hun ouders de belangrijkste leer- en informatiebron over geld zijn. Dit blijkt uit het onderzoek Scholieren, geld & de invloed van ouders, van het Nibud.

Inkomenseffecten van het afschaffen financiële tegemoetkomingen chronisch zieken

09 september 2013 onderzoeksrapport

Het kabinet is van plan om in 2014 een aantal financiële tegemoetkomingen voor chronisch zieken en gehandicapten af te schaffen. Het Nibud heeft in opdracht van de Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad en Platform VG in kaart gebracht wat de effecten daarvan zijn voor de portemonnee.

Nibud Kinderonderzoek 2013

20 augustus 2013 onderzoeksrapport

Zo'n 45% van alle vijfjarigen krijgt zakgeld. Het Nibud is verrast over dit hoge percentage. Het instituut adviseert om rond de zes jaar met zakgeld te beginnen en had niet verwacht dat zoveel ouders al aan hun vijfjarigen zakgeld geven. In totaal krijgt 70% van de kinderen op de basisschool zakgeld. Dit blijkt uit het Nibud-kinderonderzoek 2013 dat het instituut met hulp van ING heeft uitgevoerd.

Artikel 1 tot 5 van 61

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel 030 - 2391 350 of vul het contactformulier in


Nibud nieuwsbriefAltijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!

Nibud op LinkedIn

Nibud op LinkedIn

Praat mee en blijf op de hoogte van nieuws en discussies. 

Aanmelden Nibud-groep

Opleiding op maat

Opleiding op maat

Laat een incompany-opleiding op maat ontwikkelen door het Nibud.

Meer informatie