a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Inkomenseffecten voor mantelzorgers

15 september 2014 nieuwsbericht

Uit berekeningen van het Nibud, in opdracht van de vereniging van Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg Mezzo, blijkt dat mantelzorgers die zich gedwongen voelen om minder te gaan werken, te maken krijgen met een enorme inkomensval. 'Mensen met een modaal inkomen gaan er ruim 1.100,- euro per maand op achteruit', aldus Mezzo.

Nibud-reactie op advies Actal

04 september 2014 nieuwsbericht

Naast een inkomen uit loon of uitkering hebben veel huishoudens recht op landelijke of gemeentelijke tegemoetkomingen. Het adviescollege toetsing regeldruk (Actal) concludeert in een advies aan het kabinet dat de inmiddels 27 inkomensafhankelijke regelingen te ingewikkeld zijn. Inkomensondersteuning moet simpeler, vindt ook Nibud. Maar nog een site is niet de oplossing, persoonlijk contact wel.

Nibud agenda 2015 focust op onbewust gedrag

04 september 2014 nieuwsbericht

Voor de meeste mensen zag 2014 er qua koopkracht wat beter uit dan het jaar daarvoor. Nu de broekriem ook in 2015 wellicht iets minder strak gespannen hoeft te worden, ontstaat er ruimte voor een volgende stap: het kijken naar het onbewuste gedrag. Deze stap volgt op de '4 stappen grip op geld' van het Nibud, die allen op praktische wijze naar voren komen in de Nibud-agenda 2015.

Leerlingen veel baat bij financiële gastles

03 september 2014 nieuwsbericht

Uit onderzoek dat het Nibud en de Hogeschool Utrecht voor de NVB (Nederlandse Vereniging van Banken) hebben gedaan, blijkt dat leerlingen in het basisonderwijs veel baat hebben bij de financiële gastlessen die bankmedewerkers ieder jaar geven tijdens de Week van het geld. Al na één gastles is de kennis op het gebied van geldzaken bij tweederde van de leerlingen toegenomen. Het aantal goede antwoorden op een toets steeg na de les met 11 procentpunt van 54 naar 65%.

Vernieuwd: effectieveschuldhulp.nl

01 september 2014 nieuwsbericht

Hoe maak ik mijn schuldhulpverlening effectiever, wat kan ik doen aan preventie en vroegsignalering, waar vind ik tools? De vernieuwde portal effectieveschuldhulp.nl die vandaag in gebruik wordt genomen heeft alle beschikbare informatie rondom schuldhulpverlening beter inzichtelijk gemaakt.

Artikel 21 tot 25 van 275

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!