a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Gratis online seminar: 'Hoe houd ik grip op mijn hypotheek?'

20 september 2013 nieuwsbericht

Op dinsdag 24 september, 20.00 uur houdt Nibud in samenwerking met de ING een online seminar over de betaalbaarheid van uw hypotheek. In 45 minuten krijgt u inzicht in hoe uw hypotheek betaalbaar blijft, en welke stappen u neemt om te voorkomen dat u in de problemen komt. Zo weet u waar u aan toe bent en kunt u tijdig actie ondernemen. Dat woont een stuk prettiger!

Nibud-koopkrachtberekeningen: hogere inkomens in de min

17 september 2013 persbericht

Werkenden zonder kinderen met een inkomen beneden modaal gaan er in 2014 op vooruit. Het zijn vooral de hogere inkomens die inleveren, waarbij het omslagpunt rond modaal ligt, circa € 35.000 bruto per jaar. Dit blijkt uit koopkrachtberekeningen van het Nibud op basis van de Miljoenennota. Het valt het Nibud op dat er voor het eerst sinds vier jaar minder huishoudens in de min komen. Het instituut ziet zelfs een paar plusjes en veel huishoudens waarbij de koopkracht gelijk blijft. De cijfers variëren van min 5,2% tot plus 1,3%. Het zijn vooral vijfenzestigplussers met een aanvullend pensioen en samenwonenden waarbij er één werkt met een inkomen boven modaal, die inleveren. Daarnaast kunnen chronisch zieken en gehandicapten het volgend jaar financieel zwaar krijgen. Allerlei landelijke inkomensondersteunende regelingen worden afgeschaft en vervangen door lokale tegemoetkomingen, waarvan nog onduidelijk is hoe die financieel gaan uitpakken.

Inkomenseffecten van het afschaffen financiële tegemoetkomingen chronisch zieken

09 september 2013 persbericht

Het kabinet is van plan om in 2014 een aantal financiële tegemoetkomingen voor chronisch zieken en gehandicapten af te schaffen. Het Nibud heeft in opdracht van de Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad en Platform VG in kaart gebracht wat de effecten daarvan zijn voor de portemonnee. Uit het doorrekenen van een aantal voorbeeldsituaties blijkt dat het inkomensverlies kan oplopen van 400 euro tot ruim 1900 euro netto per jaar. Gemeenten krijgen extra budget om chronisch zieken en gehandicapten financieel te gaan ondersteunen, waardoor het inkomensverlies uiteindelijk minder zou kunnen worden.

Nibud start met financiële coaches op de werkvloer

02 september 2013 persbericht

Speciaal opgeleide Nibud-coaches voor werkgevers gaan bedrijven bijstaan die werknemers met geldproblemen hebben. Het aantal mensen met problematische schulden is sinds de crisis verdubbeld en het merendeel van hen heeft betaald werk*. Vier op de vijf bedrijven hebben personeel met geldproblemen, zo blijkt uit het Nibud-rapport 'Financiële problemen op de werkvloer'. De kosten daarvan lopen zo hoog op dat steeds meer bedrijven besluiten zelf hun personeel te helpen bij het oplossen van de financiële problemen. Wekelijks heeft het Nibud bedrijven aan de lijn die daarover advies vragen. Reden voor het Nibud om speciale coaches op te leiden, die precies weten hoe om te gaan met schulden op de werkvloer. Deze vergen een andere aanpak dan individuele coachingstrajecten, zonder de werkgever-werknemerrelatie.

Nibud vragenlijst: Omgaan met geld

27 augustus 2013 nieuwsbericht

Hoe gaat u met geld om? Plant u alles of bent u impulsief? Voelt u zich prettig met een flink bedrag aan spaargeld of laat u het liever rollen? Het Nibud wil graag weten hoe u met uw geld omgaat. Doe mee aan dit Nibud onderzoek en maak kans op één van de beschikbare prijzen!

 

Artikel 56 tot 60 van 267

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!