a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Nibud: Grote gezinnen en ouders met kinderopvang extra getroffen

16 september 2011 persbericht

In 2012 zal vrijwel iedereen de gevolgen van de crisis in de portemonnee voelen. Hoewel de bruto lonen met 2% waarschijnlijk net zo hard zullen stijgen als de prijzen (ook 2%), zullen belastingverhogingen en bezuinigingen ervoor zorgen dat de meeste huishoudens er in 2012 voor het derde jaar op rij in koopkracht op achteruit gaan. Dit blijkt uit koopkrachtberekeningen van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) naar aanleiding van de Miljoenennota 2012. Grote gezinnen vanaf 3 kinderen en ouders met kinderopvang kunnen 2% of meer inleveren. Deze huishoudens zijn genoodzaakt zich goed op deze koopkrachtdaling voor te bereiden.

Goirle eerste gemeente met Berekenuwrecht Plus

08 september 2011 nieuwsbericht

In 2005 introduceerde Goirle Berekenuwrecht. Samen met het Nibud en Stimulansz sloten bijna 150 gemeenten zich daarbij aan. Nu is Goirle de eerste gemeente die overgaat op Berekenuwrecht Plus. Goirle gefeliciteerd!

Nibud toegelaten als 'affiliate member' INFE

02 september 2011 nieuwsbericht

Het Nibud is toegelaten tot INFE als 'affiliate member'. Dit lidmaatschap is bedoeld voor wereldwijde NGO's op het gebied van financiële educatie en zelfredzaamheid.

Themabijeenkomst Klimaat- & minimabeleid

31 augustus 2011 nieuwsbericht

Agentschap NL en het Nibud organiseren in samenwerking met 'Energiesprong' op donderdag 22 september 2011 een bijeenkomst met praktijkvoorbeelden die de meerwaarde van de koppeling van minimabeleid aan klimaatbeleid aantonen.

Nibud ongerust over leengedrag studenten

19 augustus 2011 persbericht

Hoger collegegeld voor langstudeerders, beperking van het ov-recht en de basisbeurs. Het ziet er in de plannen van de overheid somber uit voor studenten vanaf 2012. Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) maakt zich dan ook zorgen dat studenten door deze plannen genoodzaakt zijn meer en langer te lenen waardoor de studieschuld nog meer zal stijgen.

Artikel 126 tot 130 van 305

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!