a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Aangepaste bereikbaarheid en levertijden tijdens feestdagen

16 december 2014 nieuwsbericht

In verband met de feestdagen is het Nibud verminderd bereikbaar en worden bestellingen minder vaak uitgeleverd. Wilt u uw bestelling nog voor kerst in huis hebben? Bestel dan uiterlijk op maandag 22 december, vóór 12 uur.

Reactie op hypotheeknormen 2015

08 december 2014 nieuwsbericht

Op 11 november werden de hypotheeknormen voor 2015 gepresenteerd. Daaruit blijkt wat volgens het Nibud een maximaal betaalbare hypotheek is voor consumenten. Voor 2015 heeft het Nibud de systematiek bij de berekeningen aangepast. Bij de nieuwe berekening wordt beter rekening gehouden met mogelijke persoonlijk onvermijdbare uitgaven. Uit verschillende hoeken zijn kritische geluiden over de nieuwe normen gekomen. Directeur Gerjoke Wilmink reageert hierop in haar weblog: 'Hypotheeknormen in het belang van de consument'.

Online geldplan voor Rotterdammers

05 december 2014 nieuwsbericht

Mensen die vinden dat ze teveel geld uitgeven, willen besparen of een 'appeltje voor de dorst' willen opbouwen kunnen een geldplan opstellen. Als eerst gemeente in Nederland biedt de gemeente Rotterdam zijn inwoners nu een online Geldplan aan, onderdeel van Startpunt Geldzaken.

Nibud en Universiteit Leiden stellen leerstoel economisch keuzegedrag in

01 december 2014 persbericht

Het Nibud heeft behoefte aan meer inzicht over de wijze waarop mensen economische keuzes maken. Deze behoefte wordt gedeeld door een grote groep professionals die te maken heeft met de huishoudfinanciën van consumenten. Meer kennis over economisch keuzegedrag kan helpen bij het voorkomen van financiële problemen van huishoudens. Dat is voor de Universiteit Leiden en het Nibud een belangrijke reden geweest om de bijzondere leerstoel 'Psychologische determinanten van economisch keuzegedrag' in te stellen. Prof. dr. Wilco van Dijk is per 1 december 2014 benoemd als eerste bijzonder hoogleraar voor deze Nibud-leerstoel. De bijzondere leerstoel is gevestigd bij de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden.

Nibud heeft screeningsinstrument voor schuldhulpverlening gevalideerd

25 november 2014 nieuwsbericht

Het Nibud heeft de validiteit van Mesis© onderzocht, een methodisch screeningsinstrument voor de schuldhulpverlening. Het Nibud heeft drie van de vier gedragsdimensies van financieel gedrag van Mesis© als valide beoordeeld. De dimensies 'zelfregie', 'overtuiging' en 'gedrag en vaardigheden' geven inderdaad een indicatie van hetgeen zij beogen te meten. Over het concept 'bereidheid' kon geen uitspraak worden gedaan.

Artikel 1 tot 5 van 271

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!