a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Nibud berekent kosten gezond dagmenu voor Voedingscentrum

13 mei 2013 nieuwsbericht

Het Voedingscentrum heeft de kosten van een gezond eetpatroon door het Nibud laten berekenen. Aan de hand van 7 gezonde dagmenu’s is berekend voor hoeveel geld je gezond en gevarieerd kunt eten. Hieruit blijkt dat een dagmenu maar 5 euro hoeft te kosten. Dat kan door slim in te kopen, bijvoorbeeld door seizoensgroenten of diepvriesproducten te nemen. Onder deze 5 euro valt ontbijt, lunch, avondeten en extra’s.

70% van de Nederlanders bezuinigt

21 april 2013 persbericht

70% van de Nederlandse huishoudens heeft bezuinigd het afgelopen jaar. Alle inkomensgroepen van laag tot hoog bezuinigen. De helft van hen heeft het gevoel niet méér te kunnen bezuinigen dan ze nu al doen. 60% van de mensen die bezuinigen zit in de laatste fase van bezuinigen, wat inhoudt dat ze bepaalde producten niet meer kopen. Zo heeft 9% zelfs de auto weggedaan.

Nibud adviseert altijd contant geld achter de hand te hebben

11 april 2013 persbericht

Het Nibud adviseert de consument voorbereid te zijn op calamiteiten in het elektronisch betalingsverkeer. Of het nu cyberaanvallen zijn, elektronische storingen of een geskimd pasje, de noodzaak om altijd contant geld achter de hand te hebben is overduidelijk.

Nibud-cursus Omgaan met Geld bewezen succesvol

08 april 2013 persbericht

De Nibud-cursus 'Omgaan met Geld' is een succesvol preventiemiddel ter voorkoming van financiële problemen. Dit blijkt uit het recent gepresenteerde onderzoek van de hogeschool van Utrecht en hogeschool van Amsterdam: 'Preventie: voorkomen is beter dan genezen'.

Preventieactiviteiten Nibud effectief en duurzaam

04 april 2013 nieuwsbericht

De voorlichtingsmiddelen van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting zoals de website Zelfjeschuldenregelen.nl en de Nibudcursus Omgaan met Geld zijn effectieve preventiemiddelen ter voorkoming van financiële problemen. De Nibud preventiemiddelen vergroten het zelfvertrouwen, confronteren met eigen financieel gedrag en benutten de groepsdynamiek. Dit zijn belangrijke elementen die zorgen voor een hoge mate van effectiviteit. Dit blijkt uit het vandaag gepresenteerde onderzoek ‘Preventie: voorkomen is beter dan genezen’ van de Hogeschool Utrecht en de Hogeschool van Amsterdam.

Artikel 56 tot 60 van 312

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!