a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Verlagen kinderopvangtoeslag klap voor ouders

21 september 2010 persbericht

Ouders met kinderen die naar de opvang gaan, hebben in 2011 fors minder te besteden. Het verlagen van de kinderopvangtoeslag, een van de maatregelen die het kabinet in 2011 neemt, treft hen hard in de portemonnee. Ook gepensioneerden leveren behoorlijk in, zij hebben er vooral last van dat de pensioenuitkeringen niet worden geïndexeerd. Dit blijkt uit koopkrachtberekeningen van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) naar aanleiding van de Miljoenennota 2011. Over het algemeen gaat bijna iedereen erop achteruit. Dit varieert van een paar euro’s per maand voor de lagere inkomens tot rond de twintig euro per maand voor de hogere inkomens.

Nibud: Consument hoeft geen financieel expert te zijn

17 september 2010 persbericht

De meeste consumenten gaan bij het afsluiten van een schade- of levensverzekering naar een financieel adviseur. Omdat financieel advies voor veel consumenten noodzakelijk is, benadrukt het Nibud het belang van advies op maat. Financiële basiskennis is volgens het instituut noodzakelijk, maar de consument hoeft geen inhoudelijk expert te zijn. Het advies van de adviseur moet daarom passen bij de kennis van de klant. Dit adviseert het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) in het onderzoek ‘Hoe zoekt een consument een financieel advies’, dat uitgevoerd is in opdracht van Adfiz, branchevereniging van onafhankelijke financiële intermediairs.

Nibud-informatie basis van Week van het geld

08 september 2010 persbericht

SchoolTV een week lang in het teken van geld, gastlessen op school door bankmedewekers, en ouders die les krijgen over financiële opvoeding. Vanaf maandag 13 september krijgen kinderen in het basisonderwijs een week lang op allerlei mogelijke manieren les over geld. Deze speciale Week van het geld is georganiseerd door het Nibud, SchoolTV en Wijzer in geldzaken. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting zorgt in deze week voor de inhoudelijke ondersteuning bij de diverse projecten. Het afgelopen half jaar heeft het Nibud met vrijwel alle deelnemende organisaties gesproken. Het resultaat is een afwisselende week waarbij kinderen bewust leren omgaan met geld.

Nibud introduceert nieuwe aanpak bij oplossen schulden

06 september 2010 persbericht

Hoe krijg je iemand met geldproblemen zover dat hij zelf met zijn betalingsachterstanden aan de slag gaat? De adviezen en tips die de hulpverlener geeft, worden welwillend ontvangen, maar niet actief opgevolgd. De schuldenaar moet zelf met zijn geldproblemen aan de gang, al was het maar om herhaling te voorkomen. Maar hoe krijg je hem zover? Om duurzaam bij te dragen aan een oplossing, komt het Nibud met een boek over motiverende gespreksvoering: Van adviseren naar motiveren, motiverende gespreksvoering in de financiële hulpverlening, geschreven door Jacomijn Kuiper en Hetty de Laat. In dit boek wordt beschreven hoe schuldhulpverleners, maatschappelijk werkers en medewerkers van woningbouwcorporaties klanten kunnen motiveren om hun financiële gedrag echt te veranderen.

Project: 'Nibud helpt vrijwilligers'

04 augustus 2010

Bent u vrijwilliger en helpt u mensen thuis met hun geldzaken en administratie? Of werkt u bij een gemeente op het gebied van schuldhulpverlening? Het Nibud gaat vrijwilligers helpen door een speciale training en bijpassend hulpmateriaal te ontwikkelen.

Artikel 191 tot 195 van 321

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!