a a a

Inzicht in uw financiële situatie na pensionering

03 oktober 2013

Het online huishoudboekje AFAS Personal lanceert in samenwerking met het Nibud het onderdeel 'Straks: pensioen'. Met deze uitbreiding in AFAS Personal Plus krijgt u een goed beeld van in welke jaren na uw pensionering er genoeg inkomsten zijn voor uw toekomstige uitgaven en in welke jaren dat niet het geval is. Deze functionaliteit biedt hiermee een unieke gelegenheid om een totaalbeeld te krijgen van uw netto inkomsten na pensionering en of dit voldoende is in relatie tot het door u ingevoerde uitgavenpatroon.

Inkomstenbronnen

'Straks: Pensioen'- toont het verloop van de verschillende inkomstenbronnen in het huishouden vanaf het moment van pensionering, zoals:

Overzichtelijke grafiek

De module geeft grafisch en in bedragen het netto resultaat weer van uitgaven en inkomsten. De grafiek toont de relevante inkomstenbronnen in de jaren na pensionering en de veranderingen daarin.

Straks: Pensioen

Op basis van uw opgegeven uitgavenpatroon geeft de module vervolgens aan of er wel of niet in enige periode een tekort ontstaat. Wie zich op grond van de uitkomsten verder wil verdiepen kan bij het Nibud terecht of financieel advies inwinnen.

Financieel Profiel

Uw gegevens worden opgeslagen in het 'Financieel Profiel' binnen AFAS Personal Plus. Binnen dit profiel kunt u al uw gegevens over spaar- en beleggingsrekeningen, kredieten en hypotheken, pensioen en lijfrenten, ed. kwijt. Op die manier heeft u altijd een goed overzicht  dat u – indien nodig - gemakkelijk kunt delen met een adviseur naar keuze. Aanvulling van het Financieel Profiel kan de uitkomst van 'Straks: Pensioen' completer maken.

AFAS Personal Plus

'Straks: Pensioen' is onderdeel van AFAS Personal Plus, een uitbreiding op het online huishoudboekje AFAS Personal. AFAS Personal en het Nibud hebben een samenwerking voor de ontwikkeling van deze online budgettool. U kunt een maand lang gratis kennismaken met AFAS Personal Plus, na deze periode kost AFAS Personal Plus €2,99 per maand.

Grip op geld

Het Nibud helpt mensen grip te krijgen en houden op hun financiën van nu en later. Daarvoor is het van belang dat u tijdig een beeld krijgt van uw financiële plaatje na pensionering. Dat kan nu overzichtelijk met deze nieuwe module!

Over AFAS Personal

AFAS Personal is het grootste online huishoudboekje van Nederland. Het huishoudboekje wordt ontwikkeld door het Nederlandse familiebedrijf AFAS Software.

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!