a a a

Handige tips voor op vakantie

15 juni 2009

Uit de vakantiegeldenquete van het Nibud bleek dat de crisis nauwelijks van invloed is op de vakantiegeldbestedingen. Nibud geeft 5 tips om de financiën tijdens de vakantie op orde te houden.

Dagbudget

Zet, voor u op vakantie gaat, uw financiën op een rij. Niets zo frustrerend als tijdens de vakantie zorgen hebben om geld. Zoek eens uit wat u de afgelopen jaren aan uw vakantie kwijt was. En bekijk hoeveel u op dit moment te besteden hebt. Komen er, naast de vakantie, binnenkort nog andere grote uitgaven aan? Bepaal op basis van deze gegevens hoeveel u tijdens uw vakantie maximaal per dag kunt uitgeven. Zorg ervoor dat u ook nog wat extra's achter de hand hebt als u terug komt, want vaak geeft u toch wat meer uit dan u had gepland.

Sms

Bellen met uw mobiel vanaf uw vakantieadres kan u flink wat geld kosten. U betaalt in het buitenland namelijk altijd, ook voor het ontvangen van gesprekken. De kosten daarvan variëren per mobiele operator. Schakel de voicemail daarom uit voordat u Nederland verlaat. U betaalt hier namelijk ook voor. Laat achterblijvers weten dat u per sms bereikbaar bent en stuur ook zelf sms’jes in plaats van duur te bellen.

Omrekenen

Gaat u op vakantie naar een land waar de euro is ingevoerd, dan kunt u met uw pinpas gratis pinnen  en hoeft u nauwelijks contant geld mee te nemen. Buiten de eurolanden kost pinnen (en geld wisselen) meestal wel geld. Pinnen met uw creditcard kan ook veel geld kosten. Weet ook hoe u de lokale valuta omrekent naar euro’s!

Gewoontes en gebruiken

Als u wat verder van huis bent, is het soms verleidelijk om toch uw Nederlandse gewoontes vast te houden. U zult merken dat Nederlandse producten in verre landen echter veel duurder zijn dan in Nederland. Probeer u daarom zo veel mogelijk aan te passen aan de gewoontes en gebruiken van het vakantieland. Dan zijn uw boodschappen waarschijnlijk een stuk goedkoper.

Verzekeren

Zorg dat u goed verzekerd op reis gaat. Op die manier kunt u voorkomen dat u schade op vakantie zelf moet betalen. Er zijn verschillende reisverzekeringen met verschillende dekkingen te krijgen. Bekijk goed welke het meest bij uw vakantie en behoeften past. Heeft u in uw verzekeringspakket al een doorlopende reisverzekering? Dan is extra verzekeren misschien niet nodig.

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!