a a a

Eerste voorstelling Meneer Beer smaakt naar meer

25 juni 2010

Directeur Nibud Gerjoke Wilmink overhandigt eerste theatervoorstelling Meneer Beer aan wethouder Staf Depla

Het Nibud benadrukt al jaren het belang van financiële educatie in het onderwijs. Omdat financiële educatie hier geen vast onderdeel van is, heeft het Nibud verschillende lespakketten gemaakt, voor zowel het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het beroepsonderwijs. Op 24 juni presenteerde het Nibud samen met Poppentheater Binky Babbelkous een poppentheatervoorstelling aan speciaal voor het basisonderwijs.

Première in Eindhoven

De allereerste voorstelling van Meneer Beer vond plaats in Eindhoven. Eindhoven is al jaren actief om jongeren in de leeftijd van 6 tot 23 jaar beter te leren omgaan met geld. Zo wordt er voorlichting gegeven in de klas en worden er lesmaterialen aangeboden. De gemeente werkt hierin vaak samen met het Nibud.

Ademloos luisteren

Kinderen luisteren ademloosNa een korte inleiding overhandigde Nibud-directeur Gerjoke Wilmink de voorstelling aan Staf Depla, wethouder Financiën, dienstverlening en organisatie. Hij drukt de kinderen van Basisschool de Kameleon op het hart goed op te letten tijdens de voorstelling omdat ze 'als ze later groot zijn goed op hun centjes moeten kunnen passen'. Vervolgens gaat de voorstelling van start en zitten de 6- en 7-jarige kinderen ademloos te kijken en luisteren naar Meneer Beer en berinnetje Hilde.

Het verhaal van Meneer Beer

Meneer Beer is verliefd op Hilde, een prachtig berinnetje, maar hij durft het haar niet te vertellen. Hij vindt zichzelf maar een eenvoudige beer. Niks bijzonders. Hij wil haar trakteren op dure ringen, etentjes, of ritjes in een nieuwe auto, hij wil meer en meer en meer! Meneer Mens leent hem het geld, maar natuurlijk niet voor niets... Als Meneer Beer niet kan terugbetalen, laat Meneer Mens zijn ware gezicht zien... Gelukkig is Meneer Beer erg slim en bedenkt hij allerlei oplossingen.

Lees meer over de poppenvoorstelling Meneer Beer

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!