a a a

De Nationale Geldtest bij BNN

18 januari 2011

Op donderdag 27 januari organiseert BNN een thema-avond over jongeren en geld, te zien op Nederland 3. Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima praat in de studio met presentator Patrick Lodiers over het probleem van jongeren en schulden. Valerio Zeno leidt De Nationale Geldtest voor de spelers in de studio en de kijkers thuis. De Geldtest is samengesteld in samenwerking met het het Nibud.

De Nationale Geldtest is donderdag 27 januari van 20.30 tot 21.45 uur te zien bij BNN op 3.
Het Nibud is deze avond ook telefonisch bereikbaar voor vragen over geld: van 20.30 t/m 22.30 kunt u gratis bellen naar 0800 - 221 21 21.


Wat weten we eigenlijk van geld?

Prinses Máxima vraagt als erevoorzitter van CentiQ, Wijzer in geldzaken tijdens deze thema-avond aandacht voor het belang van verstandig omgaan met geld. "Veel mensen - en vooral jongeren - vinden het moeilijk om met geld om te gaan. Ze hebben onvoldoende besef wat er per maand aan geld binnenkomt en wat er uitgegeven wordt. Daardoor komen ze vaak in financiële problemen", aldus de Prinses.

Presentator Patrick Lodiers van BNN praat met deskundigen over alle facts en figures op het gebied van schulden, uitgavenpatronen en prijsbewustzijn. Hoe geven we onze centen uit en wat weten we eigenlijk van geld?

Nationale Geldtest 

De Nationale Geldtest is ontwikkeld door het Nibud in samenwerking met BNN en Wijzer in geldzaken. In het eerste gedeelte van de test wordt gekeken naar je uitgavenpatroon en in het tweede deel van de test wordt duidelijk hoeveel je eigenlijk van geld weet. Thuis meespelen kan via geldtest.bnn.nl, wijzeringeldzaken.nl, of met pen en papier

De Nationale Geldtest is donderdag 27 januari van 20.30 tot 21.45 uur te zien bij BNN op 3.
Het Nibud is deze avond ook telefonisch bereikbaar voor vragen over geld: van 20.30 tot en met 22.30 kunt u gratis bellen met uw vraag.

Het platform CentiQ, Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën, waarin verschillende partners (waaronder het Nibud) samenwerken aan financiële consumentenvoorlichting.

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!