a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Nibud Pensioenschijf-van-vijf vernieuwd

27 oktober 2014 nieuwsbericht

Het Nibud heeft de Pensioenschijf-van-vijf vernieuwd met behulp van platform Wijzer in geldzaken. De rekentool zet nu niet alleen de inkomsten, maar ook de uitgaven na pensionering op rij. Hiermee wordt het voor de gebruiker inzichtelijk of zijn inkomsten na pensionering voldoende zijn om alle te verwachte uitgaven van te betalen. En kan hij eenvoudiger de afweging maken of het nodig is om nu geld voor na pensionering apart te zetten.

Nibud belangrijke rol in Pensioen3daagse

27 oktober 2014 nieuwsbericht

Op 28, 29 en 30 oktober 2014 vindt de Pensioen3daagse plaats van het platform Wijzer in geldzaken, waar het Nibud deel van uit maakt. Ook het Nibud doet mee aan deze Pensioen3daagse. Zo heeft het Nibud met behulp van Wijzer in Geldzaken de populaire tool de Pensioenschijf-van-vijf vernieuwd die een belangrijk rol speelt tijdens de driedaagse.

Nibud: onbetaalde rekeningen kosten samenleving miljoenen

16 oktober 2014 persbericht

De samenleving kan miljoenen besparen door meer oog te hebben voor het financieel gedrag van consumenten. Dit stelt het Nibud in het rapport 'Overkoepelende blik op omvang en preventie van schulden in Nederland' dat het Nibud uitbrengt in het kader van zijn 35-jarig bestaan.

Studievoorschot: Nibud kritisch over leenvoorwaarden en communicatie rondom nieuw ‘leenstelsel’

08 oktober 2014 nieuwsbericht

Het Nibud is kritisch over het wetsvoorstel 'Wet studievoorschot hoger onderwijs', waarin een nieuw stelsel van studiefinanciering wordt geïntroduceerd. Belangrijke punten uit het wetsvoorstel zijn dat de basisbeurs wordt vervangen door een studievoorschot, waarmee studenten de huidige basisbeurs kunnen lenen. De studieschuld kan tegen een gunstige terugbetaalregeling worden afgelost door een langere terugbetaaltermijn (35 i.p.v. 15 jaar) en een ruimere draagkrachtregeling. Het Nibud vindt dat de focus teveel ligt op de lage maandlasten na het afstuderen en niet op het zo snel mogelijk terugbetalen van de schuld.

35 jaar Nibud: groeiende behoefte aan onafhankelijke informatie over geld

07 oktober 2014 persbericht

Op 18 oktober 2014 bestaat het Nibud 35 jaar. De behoefte aan onafhankelijke informatie over geld is na al die jaren nog altijd groeiende. Afgelopen jaar werd het Nibud ruim 5,2 miljoen keer geraadpleegd. 10 jaar geleden was dat nog een miljoen keer. Bij vragen over geld is de gang naar het Nibud meer dan ooit een voor de hand liggende. Voor 9 op de 10 Nederlanders is het Nibud een bekende organisatie. Al vijfendertig jaar is het Nibud het enige instituut in Nederland dat onafhankelijk advies geeft over de huishoudportemonnee en daarvoor zelf onderzoek doet naar de inkomsten, uitgaven en het financiële gedrag van Nederlanders.

Artikel 1 tot 5 van 263

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!