a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Nibud: kind krijgt vijf euro voor rapport van ouders

04 juli 2014 persbericht

Drie op de vijf basisschoolleerlingen krijgt rapportgeld. Doorgaans rond de € 5,- per rapport. Het inkomen van de ouders of de leeftijd van het kind speelt hierbij geen rol. Dit blijkt uit onderzoek van het Nibud naar het 'geldgeefgedrag' van ouders en de invloed van kinderen en andere ouders hierop. Aan verjaardagscadeaus besteden ouders doorgaans € 50,- per kind. Bij het vaststellen van de hoogte van het rapportgeld, zakgeld en geld voor verjaardagscadeaus kijken ouders vooral naar wat ze willen en kunnen betalen en niet naar wat de omgeving doet. Wel hebben kinderen veel invloed op het geefgedrag van de ouders.

Nibud: goede, onafhankelijke informatie over geld nu te versnipperd

25 juni 2014 persbericht

Het Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB NL) bundelen hun kennis in het nieuw te ontwikkelen Startpunt Geldzaken. De vier partijen vinden dat het voor consumenten nu te lastig is om goede onafhankelijke informatie over geld te krijgen. De informatie is te veel versnipperd bij verschillende partijen aanwezig. Het Startpunt Geldzaken maakt het voor alle inkomensgroepen eenvoudiger om met hun geldvragen aan de slag te gaan. De consument die wil weten of beleggen iets voor hem is, hoe hij zijn inkomen na pensionering veilig kan stellen en hoe hij beter kan rondkomen, iedereen kan straks online terecht bij het Startpunt Geldzaken.

Nibud start samenwerking met drie partijen in Startpunt Geldzaken

17 juni 2014 persbericht

Het Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB NL) presenteren op 25 juni 2014 een bijzondere samenwerking. Zij bundelen hun krachten in het nieuw te ontwikkelen Startpunt Geldzaken.

34% van de Nederlanders denkt dat crisis voorbij is

29 mei 2014 persbericht

34% van de Nederlanders denkt dat de crisis voorbij is. Dit zijn vooral hoger opgeleide mannen met een bovenmodaal inkomen die goed kunnen rondkomen. 20% van hen merkt in zijn dagelijkse leven dat het beter gaat met de economie. Het overgrote deel van de Nederlanders denkt niet dat de crisis voorbij is en merkt daar ook niets van in de dagelijkse praktijk. Een op de vijf Nederlanders vindt zelfs dat het slechter gaat. Dit blijkt uit onderzoek van het Nibud naar de beleving van de crisis op de uitgaven van Nederlanders, dat het Nibud heeft uitgevoerd met behulp van creditmanagementorganisatie GGN. In het Nibud-rapport 'De crisis voorbij' blijkt verder dat bijna 65% van de Nederlanders het afgelopen jaar heeft bezuinigd en 67% dit ook komend jaar zal doen.

Nibud-reactie op nieuw stelsel studiefinanciering

28 mei 2014 nieuwsbericht

Er is een akkoord bereikt over het nieuwe stelsel van studiefinanciering voor studenten. Daarin wordt de basisbeurs vervangen door een studievoorschot, waarbij studenten voordelig geld kunnen lenen om hun opleiding te bekostigen. De ov-kaart voor studenten blijft overeind, studenten mogen er 35 jaar over doen om hun lening terug te betalen en de aanvullende beurs gaat met 100 euro omhoog. Het Nibud maakt zich zorgen over de oplopende studieschuld en de gevolgen hiervan voor de student na het afstuderen.

Artikel 1 tot 5 van 312

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!