a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Nibud rekent mee aan nieuwe Letselschade Richtlijn

20 november 2014 nieuwsbericht

In 2009 is de werkgroep Denktank Overlijdensschade gestart met het bestuderen van een ander, aan de huidige tijd aangepast model voor de berekening van overlijdensschade, die uiteindelijk zal uitmonden in een nieuwe Richtlijn van De Letselschade Raad. Doelstelling was te komen tot een, ook voor nabestaanden, transparante, normatieve systematiek die recht doet aan de hedendaagse leefwijze van de nabestaanden. Deze nieuwe rekenmethode zal gebruikt worden door verzekeraars, advocaten en rekenkundigen die vaststellen wat de schade is van de vorderingsgerechtigde nabestaanden bij overlijden.

Huiseigenaren en werknemers slecht voorbereid op inkomensterugval

19 november 2014 nieuwsbericht

Huiseigenaren en werknemers komen bij inkomensterugval te laat en onvoldoende in actie. Zij onderschatten de ernst van hun financiële situatie of overschatten het effect van hun eigen getroffen maatregelen bij inkomensterugval. Wat deze nieuwe schuldenaren doen zodra ze te maken krijgen met inkomensterugval, is 'lukraak' besparen. Maar doordat ze geen idee hebben van hun vaste lasten, kosten deze besparingen vooral veel energie. Ze laten kansen liggen en bereiken zo niet het optimale effect. Dit blijkt uit o.a. interviews en dossieranalyses die het Nibud heeft gedaan voor het onderzoek 'Het financiële gedrag van consumenten: Nieuwe schuldenaren - huiseigenaren en werkenden' (mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

Nibud: hypotheeknormen 2015 lager dan 2014

11 november 2014 nieuwsbericht

Vanaf januari 2015 zijn de financieringslastpercentages voor hypotheken gemiddeld genomen lager dan in 2014. Voor inkomens tot 28.000 euro liggen de percentages 3 tot 6,5 procentpunt lager. Voor de inkomens daarboven liggen de percentages ongeveer 0,5 tot 3 procentpunt lager.

Nibud Pensioenschijf-van-vijf vernieuwd

27 oktober 2014 nieuwsbericht

Het Nibud heeft de Pensioenschijf-van-vijf vernieuwd met behulp van platform Wijzer in geldzaken. De rekentool zet nu niet alleen de inkomsten, maar ook de uitgaven na pensionering op rij. Hiermee wordt het voor de gebruiker inzichtelijk of zijn inkomsten na pensionering voldoende zijn om alle te verwachte uitgaven van te betalen. En kan hij eenvoudiger de afweging maken of het nodig is om nu geld voor na pensionering apart te zetten.

Nibud belangrijke rol in Pensioen3daagse

27 oktober 2014 nieuwsbericht

Op 28, 29 en 30 oktober 2014 vindt de Pensioen3daagse plaats van het platform Wijzer in geldzaken, waar het Nibud deel van uit maakt. Ook het Nibud doet mee aan deze Pensioen3daagse. Zo heeft het Nibud met behulp van Wijzer in Geldzaken de populaire tool de Pensioenschijf-van-vijf vernieuwd die een belangrijk rol speelt tijdens de driedaagse.

Artikel 1 tot 5 van 266

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!