a a a

Budgetcoach

"Samen met de budgetcoach liep ik al onze uitgaven na. Bleek dat we al langere tijd dubbel waren verzekerd!"

Jessica Stam, Delfzijl

Hulp bij schulden

Als u uw rekeningen niet meer kunt betalen, kunnen de problemen zich snel opstapelen. U krijgt aanmaningen, er staat misschien een deurwaarder op de stoep, u piekert over geld... Er zijn adressen waar u terecht kunt voor hulp.

Als het u zelf niet lukt

Als uw financiële problemen u boven het hoofd groeien, kunt u terecht bij een schuldhulpverleningsorganisatie in uw gemeente. In eerste instantie zal de hulpverlener proberen een oplossing te zoeken direct met de schuldeisers, het zogenaamde minnelijke traject. Lukt dat niet, dan wordt de rechter gevraagd om een oplossing: het wettelijke traject (de WSNP).

Alle papieren netjes opgeruimd

Handige tabbladenset om uw administratie in te bewaren en ordenen. Alle belangrijke papieren op de juiste plek in een bewaarmap, dat geeft overzicht!

Waar kunt u terecht?

Hulp bij schuldenAls u schulden heeft, kunt u terecht bij diverse organisaties in Nederland die (bijna) gratis persoonlijke hulp of advies verlenen op financieel of juridisch terrein. Informeer hierover bij uw gemeente. Het gaat bijvoorbeeld om:

  • Maatschappelijk werk
  • Afdeling schuldhulpverlening gemeente
  • Kredietbank

Voor een schuldhulpverlener bij u in de buurt, kunt u ook informeren bij uw gemeente. Via nvvk.eu vindt u waar u in uw gemeente terecht kunt voor schuldhulpverlening.

Voor professionals

Geeft u budgetadvies? Het Nibud werkt volgens de Nibud-begroting en -competenties.

Hulp bij stress en zorgen

Schulden kunnen veel stress veroorzaken en gevoelens van onzekerheid, machteloosheid of eenzaamheid met zich meebrengen. Geldproblemen kunnen ook leiden tot ruzies of relatieproblemen. Het kan daarom waardevol zijn om naast praktische, ook emotionele hulp te zoeken. Zorgen kunnen het oplossen van de financiële problemen immers ook in de weg staan.

Met de hulpverleners van Korrelatie (telefoon: 0900 – 1450, € 0,15 pm) kunt u praten over uw emoties en zij kunnen u adviseren over hulp en ondersteuning in uw omgeving en hoe het heft weer in eigen handen kunt nemen.

Schulden zelf aanpakken

Direct overzichtelijk en stapsgewijs met uw schulden aan de slag.

Zelfjeschuldenregelen.nl

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!

Bereken uw recht!

Voor welke financiële regelingen komt u in aanmerking?

Nibud.nl/berekenuwrecht

Studieleenwijzer

Wat moet jij na je studie gaan terugbetalen?

Reken 't uit!