a a a

Renate van Mil

Adviseur Opleidingen
030 - 23 91 363
Contact via e-mail

Lees meer

Actuele Nibud-opleidingen

Het Nibud voor het onderwijs

De opleidingen van het Nibud halen het beste in u en uw team naar boven: u ontwikkelt uw deskundigheid, u wordt u bewust van uw eigen werkwijze én u krijgt handvatten deze te verbeteren.

Vergroot uw deskundigheid

Is het voorkomen en oplossen van schulden uw vak en wilt u financiële problemen tijdig herkennen? Misschien wilt u budgetteringscursussen geven of zoekt u actuele kennis over het opstellen van een budgetbegeleidingsplan. Dan is een opleiding van het Nibud iets voor u!

Kennis van specifieke doelgroepen en kennis over gedragsverandering van cliënten, actuele referentiecijfers, budgetadviezen; het komt allemaal aan bod. De opleidingen sluiten perfect aan op uw eigen (werk)ervaringen. U kunt het geleerde dus direct toepassen.

Nibud Opleidingen: CRKBO gecertificeerd

Het Nibud is als opleidingsinstituut ingeschreven bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Hierdoor is een deel van de opleidingen die het Nibud aanbiedt aan professionals uitgezonderd van de BTW-plicht.

Bemiddeling bij geschillen

In het geval van een geschil tussen deelnemers en Nibud Opleidingen geeft een derde partij een bindend oordeel. Deze rol zal worden vervuld door prof. mr. C.E. du Perron, hoogleraar privaatrecht en decaan van de juridische faculteit van de UvA. Dhr. du Perron is daarnaast onder meer voorzitter van de Geschillencommissie van Kifid

Actualiseer uw kennis

De consument staat centraal in de opleidingen: uiteindelijk is ons doel dat deze bewuster, beter of anders met zijn geld kan omgaan en financiële problemen kan voorkomen of oplossen. Daarbij hebben we specifieke aandacht voor kwetsbare groepen.

Het Nibud organiseert de opleidingen vanuit zijn rol als hét kenniscentrum op het gebied van de huishoudfinanciën. U verwerft dan ook de meest actuele kennis en inzichten over het werkterrein van de budgetbegeleider.

Trainingen voor professional én cliënt

Het Nibud biedt een ruim aanbod aan opleidingen voor u als professional. Maar er zijn ook trainingen die uw cliënten kunnen volgen.

Gebaseerd op Nibud-competenties

De Nibud-trainingen zijn gebaseerd op de Nibud-competenties 'Omgaan met geld'. Door naar de capaciteiten en het gedrag van uw cliënt te kijken bent u in staat de cliënt zo goed mogelijk te begeleiden. Daardoor voorkomt u escalaties van de schuldenproblematiek.

Door snel ingrijpen kan bijvoorbeeld een huisuitzetting of instroming in de schuldhulpverlening worden voorkomen. Of u kunt uw cliënten begeleiden naar uitstroom.

Kosten

Het Nibud is een stichting zonder winstoogmerk en probeert de kosten van een training zo laag mogelijk te houden. De kosten en baten zijn dan ook op elkaar afgestemd. We bieden graag kwaliteit en up-to-date kennis aan de deelnemers aan onze trainingen. We investeren dus ook in nieuwe kennis en (trainings)methoden, en in het regelmatig inhoudelijk aanpassen en nieuw ontwikkelen van het trainingsmateriaal, eventueel gebaseerd op speciaal daarvoor door het Nibud verricht onderzoek.

Belastingvoordeel

Werkgevers die een opleiding (mee)betalen kunnen in aanmerking komen voor belastingvermindering via de werkkostenregeling. Ook als ondernemer of privé kunt u beroepsgerelateerde opleidingskosten aftrekken. 

Filmpje Belastingdienst: Studiekosten voor ondernemer aftrekken

Meer weten?

Wilt u meer weten over onze opleidingen of over de mogelijkheden voor incompany? Neem contact op met Renate van Mil of Gusta Ripken via het contactformulier Nibud Opleidingen. Bellen kan ook:

Nibud opleidingen: 030 - 23 91 392 Secretariaat opleidingen via: 030 - 23 91 392 

Dinsdag en donderdag 9.00 - 12.00 uur
Woensdag en vrijdag 9.00 - 17.00 uur

Heeft u meer vragen of opmerkingen over deze site of het Nibud in het algemeen, kunt u gebruikmaken van het algemene contactformulier.

Blijf op de hoogte

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij het Nibud en de nieuwe en vernieuwde Nibud-opleidingen? Meld u dan aan voor de maandelijkse professional-nieuwsbrief van het Nibud.

Opleiding op maat

Laat een opleiding op maat maken door het Nibud.

Lees meer

Contact

Bel 030 - 2391 350 of vul het contactformulier in


Nibud nieuwsbriefAltijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!

Budgetcoachen

Budgetcoachen

Voor budget-begeleiders die zich willen specialiseren in gedrags-verandering en coaching.

Driedaagse training

Altijd op de hoogte

Altijd op de hoogte

Twitter, LinkedIn, Facebook... U vindt het Nibud overal!

Wat past bij u?