a a a

Sanne Lamers

Sr. Wetenschappelijk medewerker
030 - 23 91 382
Contact via e-mail

Lees meer

Anna van der Schors

Wetenschappelijk medewerker
030 - 23 91 384
Contact via e-mail

Lees meer

Wat onderzoekt het Nibud?

Nibud-onderzoek

Het Nibud geeft voorlichting en advies over diverse aspecten van de huishoudfinanciën. Ons kennisteam is verantwoordelijk voor de juistheid en wetenschappelijke onderbouwing van deze informatie.

Onderzoeksgebied

De medewerkers zijn experts op het gebied van:

  • micro-economie
  • schuldhulpverlening
  • fiscale wetgeving
  • financiële opvoeding
  • financieel gedrag van verschillende groepen huishoudens.

Uitgangspunt hierbij zijn de referentiecijfers voor huishoudens, de basis van hypotheeknormen, koopkrachtberekeningen, adviezen over (gemeentelijk) minimabeleid en voor de voorbeeldbegrotingen die het Nibud publiceert.

Het Nibud voert onderzoek uit op eigen initiatief of in opdracht van derden en maakt gebruik van gegevens van andere onafhankelijke organisaties over inkomsten en uitgaven. De afdeling adviseert ook instanties als overheden, banken, verzekeraars, woningcorporaties en diverse belangenorganisaties over de koopkracht, bestedingsruimte en het financieel gedrag van huishoudens.

Doelgroepen

Doelgroepen waar onderzoek naar wordt gedaan zijn de doorsnee particuliere huishoudens, maar ook kwetsbare groepen zoals minima, ouderen, zieken en gehandicapten, scholieren, schoolverlaters en zelfstandigen.

Budgethandboek: altijd actueel

Het Budgethandboek: een onmisbaar naslagwerk. Met een abonnement heeft u ieder jaar als eerste de nieuwe Nibud-referentiecijfers in huis!

Nibud-onderzoekers: deskundig en ervaren

Het Nibud onderzoekt trends, ontwikkelingen en nieuwe inzichten in de huishoudfinanciën van consumenten. Richt u zich op schuldenproblematiek van uw inwoners, medewerkers of cliënten? Wilt u aan de slag met preventie of ondersteuning, of wilt u bijvoorbeeld meer weten over het gebruik van inkomensondersteunende maatregelen binnen uw gemeente?

Het Nibud versterkt uw organisatie

Deskundigen van het Nibud zijn dagelijks betrokken bij producten en diensten van anders organisatie. In deze flyer vindt u voorbeelden onderzoeken die het Nibud in opdracht van anderen heeft gedaan.

Het Nibud denkt met u mee

Het Nibud biedt advies op maat, zodat u op basis daarvan aan de slag kunt. Onderzoek, opleidingen, lesmaterialen of software kunnen mee worden genomen in het advies. Heeft u een specifieke onderzoeksvraag of wilt u meer informatie? De onderzoekers van het Nibud helpen u graag verder.

Neem contact op mt het NibudNeem voor een vrijblijvend adviesgesprek contact op met Sanne Lamers, Corinne van Gaalen of Marcel Warnaar.

U kunt ook via het contactformulier uw vraag stellen of informatie aanvragen. Wilt u worden teruggebeld, dan kunt u dat op het formulier aangeven.

Opleidingen voor professionals

Praktische opleidingen over budgetbegeleiding.

Ook in company

Contact

Bel 030 - 2391 350 of vul het contactformulier in


Nibud nieuwsbriefAltijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!

Bezuinigingen?

Houd inzicht in de gevolgen voor de koopkracht van minima.

Voor gemeenten

Preventie

Preventie

Financiële problemen bij huurders voorkomen?

Voor corporaties