a a a

Vakantiegeld

Over het algemeen bedraagt het vakantiegeld 8% van uw brutoloon. Over de periode van 1 juni tot 1 juni van het volgende jaar bouwt u vakantiegeld op.

Uitbetaling

VakantiegeldMeestal krijgt u eind mei het vakantiegeld uitgekeerd. Bij beëindiging van uw dienstverband wordt het opgespaarde bedrag over de afgelopen periode (vanaf 1 juni) direct uitbetaald. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor jongeren met een vakantiebaantje.

Uitzendkrachten hebben ook recht op 8% vakantiebijslag dat de eerste week van juni wordt uitgekeerd. Bij een vakantieperiode van ten minste vijf werkdagen kan de opgebouwde vakantiebijslag eerder worden uitgekeerd.

'Meer met je geld'

Dit boek leidt u van overzicht naar inzicht in uw geldzaken en helpt u om aan de hand hiervan keuzes te maken en actie te ondernemen. Met handige tips en trucs!

Haal meer uit uw vakantiegeld

Gaat u niet of later op vakantie? Boek uw vakantiegeld dan over naar een spaarrekening. U krijgt rente en u geeft het vakantiegeld minder makkelijk aan iets anders uit.

U kunt uw vakantiegeld ook anders besteden. Heeft u bijvoorbeeld schulden of een betalingsachterstand, gebruik dan (een deel van) het geld om dit weg te werken. Verwacht u een grote uitgave, zoals onderhoud aan de auto? Dan kan het slim zijn om uw vakantiegeld hiervoor te reserveren.

Voor professionals

Huishoudens besteden hun vakantiegeld steeds vaker aan huishoudelijke uitgaven, het aflossen van schulden en leningen en het aanvullen van tekorten.

Samen op vakantie?

Hebben jullie dezelfde opvattingen over geld?

Geldzaken bespreken

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!

Financiële checklist

Financiële checklist

Zijn uw geldzaken goed geregeld? Tips en advies op maat!

Start de checklist

Kopen, of...

Er zijn veel alternatieven voor dure uitgaven.

Slim kiezen