a a a

Abonneer je gratis

Webblog subscription

Blijf op de hoogte van nieuwe berichten via e-mail

Reacties

Rita Zeelenberg
dinsdag, 22-04-14 11:49
Beste Conny,
Je zou met haar kunnen afspreken dat kleedgeld alleen voor kleding is. Ze kan zak- en kleedgeld in aparte 'potjes' bewaren, en je kunt als regel hanteren dat ze de eerste tijd bonnetjes moet overleggen van de aankopen die ze heeft gedaan. Zo hou je als ouders zicht op wat er met het kleedgeld gebeurt. Je kunt haar ook wat intensiever begeleiden bij het omgaan met kleedgeld, bijvoorbeeld door een jaarplanning te maken van wat ze nodig heeft en hoe ze nu kan reserveren voor die winterjas over een paar maanden. Sommige kinderen hebben dat nodig. Veel succes!
conny
vrijdag, 18-04-14 13:08
Onze dochter krijgt sinds drie maanden 50 euro kleedgeld per maand, daarnaast betalen wij haar telefoon en krijgt ze 7,50 zakgeld. Nu heeft ze de afgelopen drie maanden een bikinitopje gekocht ( zonder broekje, dat werd te duur;)) en een t shirtje in de aanbieding. Klinkt goed zou je zeggen, maar helaas heeft ze de rest opgesnoept. Je ziet haar groeien! Een gled gesprek gaat spoedig volgen. Nu het dilemma: wat doen we ermee.. zelf het geld apart leggen en meegeven tot ze de stad in gaat, haar maandelijks gaan wegen en t bedrag korten als ze aangekomen is( maar las al dat het geen strafmiddel mag zijn) of ... ? Tips zijn in deze situatie erg welkom!
Ellen van der Werf
donderdag, 10-04-14 18:16
mooi stukje. Ik ga het uitproberen.
Petra
woensdag, 09-04-14 22:41
Er is bij ons wel een opleidingsbudget (€ 500,00 per per persoon per jaar, maar mijn leidinggevende geeft aan dat hij bepaalt hoe dit besteed wordt. Ik heb daar volgens hem geen zeggenschap in. Hij kan besluiten om het aan 1 of een paar personen te besteden of aan iets wat hij belangrijk vindt en dit laatste kan dan weer groepsgewijs zijn. Ik zie hier niets voor mezelf als zodanig aan terug helaas en heb het ondertussen opgegeven.
Sanne Lamers
maandag, 24-03-14 11:13
Beste Kitty, fijn dat u de tool wilt gebruiken. In de tool wordt rekening gehouden met alle toeslagen waaronder de huurtoeslag. Afhankelijk van het huishoudtype wordt de wijzer groen, geel of rood bij dat inkomen en die huur. Voor een alleenstaande en eenoudergezin (2 k) is 480 huur (flat en onbekend Energielabel) betaalbaar. Een paar met 2 kinderen heeft echter ruimte tot de kwaliteitskorting van 389 euro. Zij hebben met hoge noodzakelijke uitgaven te maken. Zie ons persbericht van vorige hierover. U kunt me altijd mailen voor meer vragen.

Een bericht toevoegen in het gastenboek


  1. Uw e-mailadres blijft onzichtbaar
  2. Voer hier het woord in zoals getoond in de afbeelding. Dit is om spam tegen te gaan.
    CAPTCHA afbeelding om SPAM tegen te gaan
    Als U het woord niet kunt lezen, klik hier.

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!

Nieuws

Nieuw: handreiking monitoren budgetcoaching

02-04-2014

Prestatie-indicatoren meten verandering in financiële zelfredzaamheid

Nibud.nl 5,2 miljoen keer bezocht in 2013

28-03-2014

Actief met je geld bezig zijn populair

Nibud: gezinnen op bijstandsniveau komen structureel geld tekort

17-03-2014

Nieuwste cijfers uit Budgethandboek 2014

meer nieuws