a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Belang financiële opvoeding groter door crisis

21 juni 2010 persbericht

Door de economische crisis is 75% van de ouders meer belang gaan hechten aan de financiële opvoeding. Sparen, werken voor je geld en op = op zijn de belangrijkste dingen die ouders hun kinderen bij willen brengen. Dit blijkt uit een peiling van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) en CentiQ, Wijzer in geldzaken in samenwerking met J/M voor ouders. Deze cijfers worden gepresenteerd tijdens een ouderavond voor financiële opvoeding in Deventer waarbij Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima aanwezig zal zijn.

Nibud: Helft werklozen levert per maand 500 euro in

16 juni 2010 persbericht

Van de werklozen gaat 42 procent er per maand tussen de 300 en 600 euro op achteruit. Voor een kwart is dat zelfs meer dan 900 euro per maand. 40 procent had van tevoren geen idee hoe hoog het nieuwe inkomen zou zijn en 20 procent schatte het nieuwe inkomen te hoog in. Ruim een kwart leent sinds zijn werkloosheid om bepaalde uitgaven te kunnen blijven doen. Dit blijkt uit onderzoek van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) en CentiQ, Wijzer in geldzaken, onder 500 werklozen. Driekwart van de werklozen maakt zich zorgen om de persoonlijke financiële situatie. Nibud en Wijzer in geldzaken delen deze zorg en spelen hierop in met een speciale checklist voor meer grip op hun geld: Checklist Geld & Werkloosheid.

Nibud-voorlichtingsmateriaal voor huurders van Ymere

15 juni 2010

Het Nibud gaat een Geldkrant en flyers ontwikkelen voor woningcorporatie Ymere. Ymere zet deze voorlichtingsmaterialen in bij de communicatie met huurders. Daarnaast volgen de incassomedewerkers van Ymere een training van het Nibud.

Poppentheater leert kinderen omgaan met geld

14 juni 2010 persbericht

Met een poppenvoorstelling en een knutselwedstrijd brengt het Nibud het thema geld op een nieuwe manier de basisschool in. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting is geschrokken van het aantal kinderen dat op jonge leeftijd nog nauwelijks met geld bezig is. Het instituut wil het onderwijs meer betrekken bij de financiële educatie en heeft daarom samen met poppentheater Binky Babbelkous een poppentheatervoorstelling gemaakt. Op donderdag 24 juni vindt de première van deze voorstelling plaats op Basisschool de Kameleon in Eindhoven. Tevens vindt daar de aftrap van een knutselwedstrijd plaats.

Week van het geld

10 juni 2010

Van maandag 13 tot en met zondag 19 september 2010 organiseren het Nibud, SchoolTV en Wijzer in geldzaken de Week van het geld: een onderwijsproject over geld voor het basisonderwijs.

Artikel 191 tot 195 van 312

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!