a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Vernieuwd: effectieveschuldhulp.nl

01 september 2014 nieuwsbericht

Hoe maak ik mijn schuldhulpverlening effectiever, wat kan ik doen aan preventie en vroegsignalering, waar vind ik tools? De vernieuwde portal effectieveschuldhulp.nl die vandaag in gebruik wordt genomen heeft alle beschikbare informatie rondom schuldhulpverlening beter inzichtelijk gemaakt.

Al vijf grote organisaties omarmen Startpunt Geldzaken

08 augustus 2014 persbericht

Het Startpunt Geldzaken, een initiatief van Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud), Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB NL), wordt enthousiast ontvangen. Al vijf grote organisaties participeren in het initiatief: gemeente Rotterdam, PostNL, Alliander Personeelsfonds, internetbroker DEGIRO en autoservicebedrijf Kwik-Fit. Ze leveren een financiële bijdrage en krijgen daarmee toegang op hun website tot het startpunt. De noodzaak van dit startpunt wordt breed erkend door de maatschappij en veel partijen onderzoeken mogelijkheden om gebruik te maken van de diensten van het Startpunt. Nibud ziet dit als een bevestiging van de noodzaak van dit initiatief en verwacht dat ook andere partijen hierop inhaken. Na de zomer start het Startpunt Geldzaken als pilot bij de vijf organisaties.

 

Altijd en overal inzicht in je geld

03 augustus 2014 nieuwsbericht

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting hoopt dat banken blijven meewerken aan het ontwikkelen van methodes waarmee consumenten altijd en overal inzicht kunnen krijgen in hun financiële data. Het Instituut reageert hiermee op de uitspraak van de rechter dat het gratis online huishoudboekje van AFAS geen automatische koppeling naar internetbankieren van ING mag bevatten. Volgens de rechter is deze koppeling in strijd met de algemene voorwaarden van ING.

Nibud: kind krijgt vijf euro voor rapport van ouders

04 juli 2014 persbericht

Drie op de vijf basisschoolleerlingen krijgt rapportgeld. Doorgaans rond de € 5,- per rapport. Het inkomen van de ouders of de leeftijd van het kind speelt hierbij geen rol. Dit blijkt uit onderzoek van het Nibud naar het 'geldgeefgedrag' van ouders en de invloed van kinderen en andere ouders hierop. Aan verjaardagscadeaus besteden ouders doorgaans € 50,- per kind. Bij het vaststellen van de hoogte van het rapportgeld, zakgeld en geld voor verjaardagscadeaus kijken ouders vooral naar wat ze willen en kunnen betalen en niet naar wat de omgeving doet. Wel hebben kinderen veel invloed op het geefgedrag van de ouders.

Nibud: goede, onafhankelijke informatie over geld nu te versnipperd

25 juni 2014 persbericht

Het Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB NL) bundelen hun kennis in het nieuw te ontwikkelen Startpunt Geldzaken. De vier partijen vinden dat het voor consumenten nu te lastig is om goede onafhankelijke informatie over geld te krijgen. De informatie is te veel versnipperd bij verschillende partijen aanwezig. Het Startpunt Geldzaken maakt het voor alle inkomensgroepen eenvoudiger om met hun geldvragen aan de slag te gaan. De consument die wil weten of beleggen iets voor hem is, hoe hij zijn inkomen na pensionering veilig kan stellen en hoe hij beter kan rondkomen, iedereen kan straks online terecht bij het Startpunt Geldzaken.

Artikel 1 tot 5 van 315

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!