a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Zorgwekkend: Eén op de vijf 18- tot en met 24-jarigen heeft betalingsachterstand

23 september 2014 persbericht

Openstaande rekeningen bij de zorgverzekeraar, onbetaalde boetes of achterstanden bij de Belastingdienst: bijna 20% van de 18- t/m 24-jarigen heeft hiermee te maken. Het Nibud is ervan geschrokken dat zo’n grote groep jongeren op zo'n jonge leeftijd zijn geldzaken niet op orde heeft en al schulden maakt. Het instituut vindt een dergelijke start van de financiële verantwoordelijkheid zorgwekkend. Het gaat bij 20% van die jongeren om bedragen van 2.500 euro of meer. Dit blijkt uit het onderzoeksrapport Jongeren & Geld, over jongeren van 12 t/m 24 jaar, dat het Nibud uitvoerde en mogelijk werd gemaakt door Rabobank Nederland.

Nibud: 2015 voor niet-werkenden een zwaar jaar

16 september 2014 persbericht

Niet-werkenden krijgen het in 2015 financieel gezien zwaarder dan dit jaar. Bijstandsgerechtigden, werklozen en gepensioneerden gaan er bijna allemaal in koopkracht op achteruit in 2015. Dit blijkt uit koopkrachtberekeningen van het Nibud op basis van de miljoenennota. Het Nibud maakt zich zorgen over het feit dat bijna alle bijstandsgerechtigden volgend jaar minder te besteden hebben dan dit jaar. Het Nibud constateerde al eerder dit jaar dat gezinnen op bijstandsniveau structureel geld tekort komen. Ook stellen waarbij één van de partners werkt en de ander niet leveren fors in in 2015. Bijna alle overige groepen gaan er volgend jaar licht op vooruit.

Inkomenseffecten voor mantelzorgers

15 september 2014 nieuwsbericht

Uit berekeningen van het Nibud, in opdracht van de vereniging van Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg Mezzo, blijkt dat mantelzorgers die zich gedwongen voelen om minder te gaan werken, te maken krijgen met een enorme inkomensval. 'Mensen met een modaal inkomen gaan er ruim 1.100,- euro per maand op achteruit', aldus Mezzo.

Nibud-reactie op advies Actal

04 september 2014 nieuwsbericht

Naast een inkomen uit loon of uitkering hebben veel huishoudens recht op landelijke of gemeentelijke tegemoetkomingen. Het adviescollege toetsing regeldruk (Actal) concludeert in een advies aan het kabinet dat de inmiddels 27 inkomensafhankelijke regelingen te ingewikkeld zijn. Inkomensondersteuning moet simpeler, vindt ook Nibud. Maar nog een site is niet de oplossing, persoonlijk contact wel.

Nibud agenda 2015 focust op onbewust gedrag

04 september 2014 nieuwsbericht

Voor de meeste mensen zag 2014 er qua koopkracht wat beter uit dan het jaar daarvoor. Nu de broekriem ook in 2015 wellicht iets minder strak gespannen hoeft te worden, ontstaat er ruimte voor een volgende stap: het kijken naar het onbewuste gedrag. Deze stap volgt op de '4 stappen grip op geld' van het Nibud, die allen op praktische wijze naar voren komen in de Nibud-agenda 2015.

Artikel 11 tot 15 van 267

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!