a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Stedenestafette Europees Jaar armoedebestrijding

28 januari 2010

Op donderdag 4 februari 2010 vindt in Utrecht de startconferentie van het Europees Jaar van de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting plaats. In het kader van dit Europees jaar wordt in Nederland een stedenestafette georganiseerd: een reeks van lokale manifestaties, georganiseerd door gemeenten. Het doel: bestaand armoedebeleid verbeteren en promoten. Ook het Nibud speelt hierbij een rol.

Gezocht: de ultieme Geldtip!

27 januari 2010

In 2009 bestond het Nibud 30 jaar. Tijdens het jubileumjaar is er geld ingezameld om binnen het onderwijs extra aandacht te besteden aan financiële educatie. Zo organiseert het Nibud een prijsvraag voor middelbare scholieren waarin zij hun ultieme geldtip op een creatieve manier verbeelden. Daarmee maken ze kans op een spaarpot met een mooi geldbedrag.

Schuldpreventie in wettelijk kader

26 januari 2010

In het wetsvoorstel Gemeentelijke Schuldhulpverlening dat nu naar de Tweede Kamer is gestuurd wordt expliciet aandacht besteed aan preventie. Gemeenten worden verplicht om maatregelen te nemen om te voorkomen dat personen schulden aangaan die ze niet kunnen betalen. In de toelichting wordt tevens het belang van preventie en nazorg benoemd.

Nibud: Crisis treft in 2010 heel Nederland in portemonnee

20 januari 2010 persbericht

In 2010 moet vrijwel iedereen een stapje terug doen. Waar in 2009 de meeste huishoudens die niet met werkloosheid te maken kregen nog in koopkracht op vooruit gingen, daalt de koopkracht dit jaar ook voor hen. Dat blijkt uit berekeningen van het Nibud, Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting. Grip op je uitgaven is dan ook noodzakelijk om rond te kunnen blijven komen.

Radiocampagne Nibud hulplijn

19 januari 2010

Deze week en de komende twee weken zijn spotjes op de radio te horen waarin het Nibud luisteraars attendeert op het gratis telefoonnummer dat zij kunnen bellen bij vragen over geld, bijvoorbeeld over moeilijk kunnen rondkomen. Wijs uw cliënten gerust op dit gratis nummer: 0800- 221 21 21!

Artikel 221 tot 225 van 322

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!