a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Ik krijg noooit wat!

27 februari 2015 nieuwsbericht

Ligt u regelmatig in de clinch met uw kind over geld? Geeft u toe als uw dochter de nieuwste mobiele telefoon wil? En wat als uw zoon zegt dat iedereen schoenen van dat merk krijgt behalve hij? Op 9 maart a.s. organiseert het Nibud een online ouderavond over dilemma's in de financiële opvoeding. Inschrijven kan nu al!

Nibud-reactie op essay bouwbranche

19 februari 2015 nieuwsbericht

Met interesse heeft het Nibud kennis genomen van het essay over de Nibud-normen voor hypotheekverstrekking dat is geschreven in opdracht van de bouwbranche. De afgelopen maanden heeft de bouwwereld regelmatig kritiek geuit op de Nibud financieringslastpercentages.

Nibud waarschuwt alimentatiebetalers en -ontvangers voor financiële veranderingen

11 februari 2015 persbericht

Voor gescheiden ouders die alimentatie betalen of ontvangen kan er in 2015 veel veranderen. De grootste verandering is dat de belastingaftrek voor het levensonderhoud voor kinderen (LOK) is afgeschaft. Daarnaast vervalt de alleenstaande ouderkorting, maar wordt het kindgebonden budget voor alleenstaande ouders juist verhoogd. Deze optelsom kan er toe leiden dat de alimentatiebetaler minder hoeft te betalen en de ontvanger minder zal ontvangen.

Koningin Máxima spreekt bij jubileumcongres Nibud

10 februari 2015 persbericht

Hare Majesteit Koningin Máxima houdt op vrijdag 6 maart een korte toespraak bij het Nibud Jubileumcongres in het Muntgebouw in Utrecht. Koningin Máxima houdt haar toespraak in haar functie van erevoorzitter van het platform Wijzer in geldzaken.

Nibud: koopkracht 2015 minder positief dan loonstrookje

21 januari 2015 persbericht

Het Nibud ziet dat de koopkrachtontwikkeling in 2015 in de meeste gevallen minder positief is dan het loonstrookje aangeeft. Daarom waarschuwt het Nibud consumenten niet te blij te zijn als ze hun salarisstrook deze week onder ogen krijgen. Niet alle koopkrachtbepalende elementen worden meegenomen op het loonstrookje. Zo zijn de inflatie, de veranderingen in de toeslagen, de hervorming van de kindregelingen en de hogere zorgpremie niet zichtbaar op de salarisstrook. Het hogere netto salaris zegt daarom weinig over de koopkracht. De koopkracht stijgt wel voor velen, maar niet zo fors als het lijkt op de loonstrookjes of uitkeringsspecificaties. Er zijn ook groepen die volgend jaar minder te besteden hebben. Met name bijstandsgerechtigden, gepensioneerden en stellen waarbij een van de partners werkt, leveren dit jaar in.

Artikel 1 tot 5 van 275

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!