a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Oproep Nibud aan samenwoners: doe de geldzaken écht samen

20 juni 2013 nieuwsbericht

Bij maar liefst 65% van de samenwoners wordt de financiële administratie door één van beide partners alleen gedaan. Dit blijkt uit een onderzoek dat het Nibud in opdracht van ABN AMRO heeft gehouden onder samenwoners.

Fashioncheques verloot onder deelnemers NSO

05 juni 2013 nieuwsbericht

Voor het Nibud Scholierenonderzoek 2012-2013 hebben 3896 scholieren de online vragenlijst ingevuld. Zoals beloofd hebben we onder deze deelnemers 5 fashioncheques verloot. De winnaars hebben inmiddels bericht gekregen.

Geld thuis aanvragen

31 mei 2013 nieuwsbericht

Nadat Jetta Klijnsma in 2010 de 100e gemeente aansloot op Bereken uw recht is een nieuwe mijlpaal bereikt. De gemeente Goirle maakt vanaf vandaag als eerste gemeente in Nederland gebruik van Bereken uw recht Plus: de website waarmee burgers hun geld niet laten liggen. Inwoners van andere gemeenten kunnen binnenkort ook gebruikmaken van deze nieuwe service.

Ouders laten scholieren meer zelf betalen

28 mei 2013 persbericht

Kleding, uitstapjes en cadeaus. Ouders betalen veel minder vaak voor alles wat hun kinderen willen kopen. Twee jaar geleden betaalde 61% van de ouders alle kleding en schoenen voor hun kinderen, nu doet 48% van de ouders dat. 17% van de ouders van 17- en 18-jarigen betaalt alle kosten van het mobieltje van hun kinderen. Twee jaar geleden deed nog 35% van deze ouders dat. Dit blijkt uit het Nibud Scholierenonderzoek 2012-2013 dat het Nibud met medewerking van Stichting Weet Wat Je Besteedt heeft uitgevoerd. Ook ziet het Nibud dat er een groei zit in het aantal scholieren dat kleedgeld krijgt. Twee jaar geleden kreeg 35% kleedgeld, nu 40%.

Onderwijs doet te weinig aan financiële educatie

27 mei 2013 persbericht

Het onderwijs kan en wil een belangrijke rol pakken in het kinderen leren omgaan met geld. Dit moet echter vanuit de politiek worden opgelegd, anders zal het niet gaan werken. Dat is de hoofdconclusie uit het onderzoek dat Nibud en GeldMuseum onder docenten van het primair en voortgezet onderwijs lieten doen naar de behoefte aan financiële educatie op school. Dit onderzoek vormt de eerste aanzet voor een nauwere samenwerking tussen het Nibud en GeldMuseum.

Artikel 71 tot 75 van 271

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!