a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Nibud start samenwerking met drie partijen in Startpunt Geldzaken

17 juni 2014 persbericht

Het Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de stichting Financial Planning Standards Board Nederland (FPSB NL) presenteren op 25 juni 2014 een bijzondere samenwerking. Zij bundelen hun krachten in het nieuw te ontwikkelen Startpunt Geldzaken.

34% van de Nederlanders denkt dat crisis voorbij is

29 mei 2014 persbericht

34% van de Nederlanders denkt dat de crisis voorbij is. Dit zijn vooral hoger opgeleide mannen met een bovenmodaal inkomen die goed kunnen rondkomen. 20% van hen merkt in zijn dagelijkse leven dat het beter gaat met de economie. Het overgrote deel van de Nederlanders denkt niet dat de crisis voorbij is en merkt daar ook niets van in de dagelijkse praktijk. Een op de vijf Nederlanders vindt zelfs dat het slechter gaat. Dit blijkt uit onderzoek van het Nibud naar de beleving van de crisis op de uitgaven van Nederlanders, dat het Nibud heeft uitgevoerd met behulp van creditmanagementorganisatie GGN. In het Nibud-rapport 'De crisis voorbij' blijkt verder dat bijna 65% van de Nederlanders het afgelopen jaar heeft bezuinigd en 67% dit ook komend jaar zal doen.

Nibud-reactie op nieuw stelsel studiefinanciering

28 mei 2014 nieuwsbericht

Er is een akkoord bereikt over het nieuwe stelsel van studiefinanciering voor studenten. Daarin wordt de basisbeurs vervangen door een studievoorschot, waarbij studenten voordelig geld kunnen lenen om hun opleiding te bekostigen. De ov-kaart voor studenten blijft overeind, studenten mogen er 35 jaar over doen om hun lening terug te betalen en de aanvullende beurs gaat met 100 euro omhoog. Het Nibud maakt zich zorgen over de oplopende studieschuld en de gevolgen hiervan voor de student na het afstuderen.

Nibud Jaarverslag 2013: Behoefte aan zekerheid

06 mei 2014 persbericht

De Nederlander was in 2013 meer met zijn geld bezig dan ooit tevoren. Ruim 14.000 mensen benaderen dagelijks het Nibud met hun geldvragen. Op jaarbasis is dat meer dan 5,2 miljoen.

Handige bespaartips voor iedere consument

23 april 2014 persbericht

Ook al ziet het er in 2014 wat beter uit voor de meeste huishoudens, besparen blijft een 'hot item' voor veel mensen. Hoe dat het beste kan, staat in Bespaar geld!, een nieuw boek van de Consumentenbond en het Nibud. In Bespaar geld! bundelen zij 275 praktische tips. Voor zowel mensen met een hoog als een laag inkomen.

Artikel 16 tot 20 van 261

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!