a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Nibud biedt gedetineerden inzicht in eigen financiële situatie

09 juni 2011 nieuwsbericht

Uit ervaring van Diensten Justitiële Inrichtingen (DJI’s) blijkt dat veel gedetineerden schulden hebben en omgaan met geld een lastige zaak vinden. De Dienst Justitiële Inrichtingen heeft het Nibud daarom gevraagd een cursus ‘Omgaan met geld’ te maken voor deze gedetineerden. Deze budgetcursus helpt mee aan de doelstelling van de Dienst Justitiële Inrichtingen om de kans op een geslaagde terugkeer in de maatschappij te vergroten. De gedetineerde worden zo geholpen op het gebied van werk, inkomen en financiële problemen.

Nieuwe kredietregels van kracht

02 juni 2011 nieuwsbericht

Per 26 mei zijn nieuwe regels ingegaan voor kredietverstrekking. Deze nieuwe regels zijn een gevolg van gewijzigde Europese regelgeving, die tot doel heeft om consumenten in heel Europa te beschermen tegen foute kredietpraktijken.

Prinses Máxima feliciteert eerste geslaagden Nibud Geldexamen

01 juni 2011 nieuwsbericht

Geld uitgeven in de schoolkantine, tijdens uitgaan en de kosten van mobiel bellen in de hand houden. Zodra een leerling naar het voortgezet onderwijs gaat, wordt de druk op zijn portemonnee erg groot. Voor de leerlingen van groep 8 van de Kralingsche School in Rotterdam zal dat nu geen probleem zijn. Zij hebben op 1 juni de eerste Nibud Gelddiploma’s uitgereikt gekregen en zijn gefeliciteerd door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden, erevoorzitter van CentiQ, Wijzer in geldzaken.

Financieringslastpercentages nog onbekend

28 mei 2011 nieuwsbericht

Het Nibud stelt elk jaar de tabellen met financieringslastpercentages voor een maximale hypotheek vast. Het Parool berichtte vandaag ten onrechte dat deze percentages volgens het Nibud al bekend zijn, namelijk een daling van 4 à 5 procent t.o.v 2011. Parool baseerde die cijfers echter op verwachtingen van kenners, niet op informatie van het Nibud (inmiddels aangepast op Parool.nl). De percentages voor 2012 zijn op dit moment nog niet door het Nibud berekend.

Nibud valt in de prijzen bij Usability Awards

27 mei 2011 nieuwsbericht

Nibud.nl heeft in de categorie Overheid/non-profit de derde plaats behaald tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Usability Awards. De Usability Award is een jaarlijks terugkerende prijs voor de meest gebruiksvriendelijke website van Nederland.

Artikel 161 tot 165 van 266

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!