a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Nibud ongerust over leengedrag studenten

19 augustus 2011 persbericht

Hoger collegegeld voor langstudeerders, beperking van het ov-recht en de basisbeurs. Het ziet er in de plannen van de overheid somber uit voor studenten vanaf 2012. Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) maakt zich dan ook zorgen dat studenten door deze plannen genoodzaakt zijn meer en langer te lenen waardoor de studieschuld nog meer zal stijgen.

Nieuw: Leergang beleidsplan schuldhulpverlening

02 augustus 2011 nieuwsbericht

De wet gemeentelijke schuldhulpverlening is inmiddels aangenomen door de Tweede Kamer, waardoor gemeenten zeer waarschijnlijk vanaf 1 januari 2012 aan de in de wet opgenomen voorwaarden zullen moeten voldoen. Een van de belangrijkste verplichtingen op dat vlak is het opstellen van een beleidsplan. Om u daarmee te helpen biedt Stimulansz in samenwerking met het Nibud de 'Leergang beleidsplan schuldhulpverlening' aan.

Nibud waarschuwt voor slinkse flitskredieten

22 juli 2011 persbericht

Via internet of sms snel even een paar honderd euro lenen tegen torenhoge administratiekosten: het Nibud waarschuwde al voor dergelijke flitskredieten in 2007. Ondanks de aanscherping van de kredietverstrekkingsregels in juni dit jaar, zijn er aanbieders die consumenten weten te verleiden om tegen hoge kosten kleine kredieten af te sluiten. Het Nibud adviseert consumenten om andere alternatieven goed te overwegen.

Deelname aan Week van het Geld weer geopend

20 juli 2011 nieuwsbericht

Van 7 t/m 11 november 2011 vindt net als in 2010 de Week van het Geld weer plaats. Op zo veel mogelijk basisscholen in Nederland worden er activiteiten georganiseerd die erop gericht zijn de leerlingen te leren omgaan met geld. Nibud hoopt dat scholen, gemeenten, instellingen en bedrijven hun kans grijpen en zich gezamenlijk inzetten voor aandacht voor geld in de klas.

Nibud beoordeelde bespaartips voor Kassa Magazine

19 juli 2011 nieuwsbericht

Door de crisis de afgelopen jaren en de bezuinigingsplannen van de regering, vond Kassa Magazine het tijd om een 'besparingsprijsvraag' uit te zetten voor de beste en meest originele bespaartips. Het Nibud koos met Kassa Magazine uit ruim honderd inzendingen van lezers de meest originele tip.

Artikel 131 tot 135 van 306

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!