a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

WWJB: Veel jongeren kunnen niet met geld omgaan

15 december 2011 nieuwsbericht

Onder jongeren bestaan zeer verschillende niveaus van vaardigheid om met geld om te gaan. Zogenaamde Toekomstplanners en Regelaars onder de jongeren hebben financiële kennis en kunde ontwikkeld die bij Trendsetters en Levensgenieters zeer ver te zoeken zijn. Zo heeft slechts een kwart van de Trendsetters de geldzaken op orde tegen bijna 55% van de jongeren die zijn te kwalificeren als Toekomstplanners. Dit blijkt uit het onderzoek, 'MoneySkills‘ dat onder 1.166 jongeren is uitgevoerd. Het onderzoek is in opdracht van Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB ) uitgevoerd door Motivaction en in nauw overleg met het Nibud. Het is het eerste onderzoek in Nederland dat deze vaardigheden in kaart brengt.

Klijnsma-middelen 2011: nu nog in te zetten

12 december 2011 nieuwsbericht

Het kabinet heeft voor 2009-2011, 110 miljoen euro extra beschikbaar gesteld aan gemeenten voor schuldhulpverlening (de 'Klijnsma-middelen'). Deze gelden dienen gemeenten vóór 2012 te besteden (aan preventie, budgetbegeleiding of budgetbeheer), maar de uitvoering mag in 2012 plaatsvinden. Het Nibud helpt u verder met advies en hulpmiddelen.

Nieuw studentenonderzoek: respondenten gezocht!

08 december 2011 nieuwsbericht

Als de studententijd bij jongeren aanbreekt, wordt van hun verwacht dat zij hun eigen financiën regelen, weten waar zij recht op hebben en om kunnen gaan met hun financiële verantwoordelijkheid. Het is een periode waarin de opgedane financiële educatie en opvoeding in praktijk wordt gebracht. Hoe gaan studenten hier mee om? Het Nibud is op zoek naar de mening van hbo- en wo-studenten!

Afschaffing spaarloon- en levensloopregeling in 2012

28 november 2011 nieuwsbericht

Per 1 januari 2012 worden zowel de spaarloonregeling als de levensloopregeling afgeschaft. In plaats daarvan wordt in 2013 het vitaliteitssparen geïntroduceerd. Er komt een overgangsmaatregel waarmee het spaarloon kan worden opgenomen of kan worden doorgestort naar het vitaliteitssparen. Nibud laat zien wat deze verandering voor gevolgen kan hebben.

#slimbesparen webinar door verzekeraar Cardif en Nibud

21 november 2011 nieuwsbericht

Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) en verzekeringsmaatschappij Cardif, onderdeel van de Groep BNP Paribas, organiseren op woensdag 7 december een webinar over het onderwerp ‘Slim besparen’.

Artikel 131 tot 135 van 322

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!