a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Nieuw: handreiking monitoren budgetcoaching

02 april 2014 nieuwsbericht

Het Nibud en Stimulansz introduceren een handreiking met prestatie-indicatoren voor budgetcoaching en handvatten voor een aanbestedingsbestek. Het doel van de indicatoren beschreven in 'Budgetcoaching: monitoren van de voortgang' is te monitoren of mensen die budgetcoaching krijgen in hun financiële zelfredzaamheid vooruit gaan. Met deze indicatoren heeft zowel de budgetcoach als de opdrachtgever een objectieve maatstaf in handen om de voortgang te bewaken.

Nibud.nl 5,2 miljoen keer bezocht in 2013

28 maart 2014 nieuwsbericht

In 2013 is de voorlichtingswebsite nibud.nl 5,2 miljoen keer bezocht. Dagelijks wordt de site gemiddeld veertienduizend keer geraadpleegd. Dit is 20% meer dan in 2012. En zelfs twee keer zo vaak als in 2011. Het Nibud ziet dat er een groeiende behoefte is aan onafhankelijke informatie over financiën. Consumenten zijn ongerust over hun geld en willen steeds vaker weten hoe zij hun financiën goed kunnen regelen. Ook wordt het Nibud meer dan ooit benaderd door het bedrijfsleven. Bedrijven willen weten hoe zij betalingsproblemen bij hun medewerkers en klanten kunnen voorkomen. Het Nibud ziet het als een zeer positieve ontwikkeling dat het steeds gebruikelijker wordt om actief met je geldzaken bezig te zijn.

Nibud: gezinnen op bijstandsniveau komen structureel geld tekort

17 maart 2014 persbericht

Het Nibud maakt zich zorgen over gezinnen die rond moeten komen van de bijstand. Een gezin met twee kinderen heeft iedere maand 50 euro te weinig om alle noodzakelijke uitgaven te betalen. Hierbij heeft het Nibud geen uitgaven meegerekend voor cadeautjes sporten of uitjes, ook wel sociale participatie genoemd. Dit blijkt uit cijfers die het Nibud op een rij heeft gezet voor het Nibud Budgethandboek 2014, dat vandaag is verschenen. Het Nibud gaat bij deze berekeningen uit van minimale kosten voor wonen, voeding en verzorging. Het is voor eerst dat het instituut ziet dat deze gezinnen maandelijks geld tekort komen. Vorig jaar waarschuwde het Nibud al dat de gezinnen geen geld hadden voor sociale participatie.

Jongeren openen de beurs in Amsterdam

12 maart 2014 nieuwsbericht

In het kader van de Global Money Week 2014 die samenvalt met de Week van het geld in Nederland, hebben jongeren namens Child & Youth Finance International vandaag om 9:00 uur de beurs geopend met de traditionele slag op de gong.

42% jonge tieners: geen gesprek over wie wat betaalt

10 maart 2014 persbericht

De overgang van basisschool naar middelbare school leidt vaak tot meer financiële zelfstandigheid voor kinderen. Kinderen krijgen meer te besteden en gaan meer uitgeven. Toch heeft 42% van de jonge tieners niet gesproken over wie wat betaalt. Een gemiste kans. Praten over geldzaken is een goede manier om kinderen al vanaf jonge leeftijd financieel bewust te maken. Dit blijkt uit onderzoek van Platform Wijzer in geldzaken en het Nibud in het kader van de Week van het geld die vandaag van start gaat.

Artikel 21 tot 25 van 261

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!