a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Themaweken 'Uit elkaar'

21 augustus 2012 nieuwsbericht

Het Nibud krijgt veel vragen over alimentatie. Speciaal voor de themaweken 'Uit elkaar' (20 - 31 augustus 2012) hebben we de meestgestelde vragen over dit onderwerp op een rij gezet.

Cruciale rol van ouders in zowel financiële opvoeding als financiële ondersteuning studenten

13 augustus 2012 persbericht

Zes op de tien studenten krijgen geld van hun ouders: uitwonende gemiddeld 233 euro per maand en thuiswonende 100 euro per maand. Twee derde van alle ouders betaalt specifieke uitgavenposten voor hun kind, voornamelijk het collegegeld, de zorgverzekering en studieboeken. Zonder deze financiële steun komen studenten niet rond. Studenten die naar eigen zeggen een goede financiële opvoeding hebben gekregen, blijken beter met hun geld om te gaan dan studenten bij wie dat niet het geval is. Bij studenten die niet lenen komt dit bij 1 op de 3 doordat ouders het afraden. Dit blijkt uit het 'Nibud-studentenonderzoek 2011-2012'*.

Om ouders vanwege hun belangrijke rol beter bij te staan heeft het Nibud de Geldwijzer Studenten compleet vernieuwd. In deze totaal herziene uitgave komen de laatste inzichten omtrent studenten en financieel gedrag aan bod en krijgen ouders advies over de manieren waarop ze hun kinderen financieel kunnen ondersteunen.

Opleidingsseizoen van start op 6 september

01 augustus 2012 nieuwsbericht

Op donderdag 6 september opent de Basistraining Budgetteren het nieuwe Nibud-opleidingsseizoen 2012-2013. Naast deze training worden er nog zes verschillende trainingen aangeboden. Alle trainingen worden gegeven door ervaren docenten. Het Nibud stelt ze voor.

Handreiking voor CG-Raad over meerkosten zorg

24 juli 2012 nieuwsbericht

Om meerkosten als gevolg van handicap of ziekte vergoed te krijgen, moeten die meerkosten bijna altijd aangetoond worden. Dat is vaak erg ingewikkeld. De CG-Raad heeft daarom het Nibud gevraagd hiervoor een hulpmiddel te maken. De CG-Raad verwacht dat hiermee meer mensen de vergoeding of compensatie krijgen waar ze recht op hebben.

8000 kinderen slagen voor Nibud Geldexamen

06 juli 2012 persbericht

Deze weken verlaten 8000 kinderen de basisschool met het Nibud Gelddiploma op zak. Dit betekent dat zij financieel weerbaar naar het middelbaar onderwijs gaan. Ruim 300 scholen hebben sinds de start in 2011 het Nibud Geldexamen bij hun leerlingen afgenomen. Dit lesprogramma leert kinderen de basisvaardigheden van goed omgaan met geld die noodzakelijk zijn in de huidige maatschappij. Ook voor komend schooljaar hebben verschillende scholen het geldexamen al opgenomen in hun programma. Bijzonder om te melden is dat de gemeenten Rotterdam en Amsterdam interesse hebben om het Nibud Geldexamen een structurele plek te geven in het basisonderwijs.

Artikel 111 tot 115 van 266

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!