a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Het Nibud presenteert jaarverslag over 2009

28 mei 2010

In het jaarverslag leest u meer over de hoogtepunten van 2009, gekoppeld aan het dertigjarig bestaan van het Nibud. Het jaarverslag sluit af met een blik naar de toekomst. De ultieme preventie blijft in onze ogen immers 'jong geleerd is oud gedaan'.

Debat politici over financiële zelfredzaamheid

27 mei 2010

Vandaag gaan politici uit de Tweede Kamer met elkaar in debat over op welke wijze de financiële zelfredzaamheid van Nederlandse burgers vergroot zou moeten worden. Als initiatiefnemer van het debat daagt Wijzer in geldzaken samen met Consumentenbond en Nibud, politici uit hoe zij dit probleem gaan aanpakken als ze na de verkiezingen aan de macht komen.

Oproep aan ouders met kinderen op basisschool

26 mei 2010

Wat zegt u als uw dochter om meer zakgeld vraagt? Of als u ziet dat uw zoon van 8 al zijn zakgeld aan snoep uitgeeft? Of geeft uw kind juist liever niets uit? Hoe gaat u daarmee om? Het hoort allemaal bij de financiële opvoeding.

Vakantiegeld steeds meer gebruikt voor aflossen schulden

12 mei 2010 persbericht

Bijna de helft van de Nederlanders (45%) besteedt het vakantiegeld dit jaar aan vakantie*. Huishoudens besteden hun vakantiegeld echter steeds vaker aan huishoudelijke uitgaven, het aflossen van schulden en leningen en het aanvullen van tekorten op de lopende rekening. Dit blijkt uit de vakantiegeldenquête van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting). Als mensen op vakantie gaan, besteedt bijna een kwart (22%) hier minder geld aan dan vorig jaar. Als voornaamste reden hiervoor wordt aangegeven dat ze minder te besteden hebben of dat ze moeten bezuinigen.

Nibud-reactie op nieuw Toetskader Hypothecaire Kredietverlening van de AFM

22 april 2010

De markt voor hypotheekverstrekking is geen markt als alle andere. De consument gaat een langlopende verplichting aan, met zijn woning als onderpand. Een woning is één van de basisbehoeften van een mens. Het gedwongen moeten verkopen van de eigen woning is doorgaans een zeer traumatische gebeurtenis. Wanneer hierbij een restschuld overblijft, kan dit ook leiden tot maatschappelijke schade. Er moeten bijvoorbeeld kosten gemaakt worden voor schuldhulpverlening, vervangende woonruimte worden gezocht en andere schuldeisers worden ook benadeeld.

Artikel 221 tot 225 van 271

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!