a a a

Nieuwsberichten van het Nibud

Krant

Hieronder vindt u een overzicht van de nieuwsberichten van het Nibud. Voor vragen met betrekking tot deze berichten kunt u contact met ons opnemen.

Jaar van verschijnen:

Inkomenseffecten van het afschaffen financiële tegemoetkomingen chronisch zieken

09 september 2013 persbericht

Het kabinet is van plan om in 2014 een aantal financiële tegemoetkomingen voor chronisch zieken en gehandicapten af te schaffen. Het Nibud heeft in opdracht van de Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad en Platform VG in kaart gebracht wat de effecten daarvan zijn voor de portemonnee. Uit het doorrekenen van een aantal voorbeeldsituaties blijkt dat het inkomensverlies kan oplopen van 400 euro tot ruim 1900 euro netto per jaar. Gemeenten krijgen extra budget om chronisch zieken en gehandicapten financieel te gaan ondersteunen, waardoor het inkomensverlies uiteindelijk minder zou kunnen worden.

Nibud start met financiële coaches op de werkvloer

02 september 2013 persbericht

Speciaal opgeleide Nibud-coaches voor werkgevers gaan bedrijven bijstaan die werknemers met geldproblemen hebben. Het aantal mensen met problematische schulden is sinds de crisis verdubbeld en het merendeel van hen heeft betaald werk*. Vier op de vijf bedrijven hebben personeel met geldproblemen, zo blijkt uit het Nibud-rapport 'Financiële problemen op de werkvloer'. De kosten daarvan lopen zo hoog op dat steeds meer bedrijven besluiten zelf hun personeel te helpen bij het oplossen van de financiële problemen. Wekelijks heeft het Nibud bedrijven aan de lijn die daarover advies vragen. Reden voor het Nibud om speciale coaches op te leiden, die precies weten hoe om te gaan met schulden op de werkvloer. Deze vergen een andere aanpak dan individuele coachingstrajecten, zonder de werkgever-werknemerrelatie.

Nibud vragenlijst: Omgaan met geld

27 augustus 2013 nieuwsbericht

Hoe gaat u met geld om? Plant u alles of bent u impulsief? Voelt u zich prettig met een flink bedrag aan spaargeld of laat u het liever rollen? Het Nibud wil graag weten hoe u met uw geld omgaat. Doe mee aan dit Nibud onderzoek en maak kans op één van de beschikbare prijzen!

 

Nibud-onderzoek: bijna helft vijfjarigen krijgt zakgeld

22 augustus 2013 persbericht

Zo'n 45% van alle vijfjarigen krijgt zakgeld. Het Nibud is verrast over dit hoge percentage. Het instituut adviseert om rond zes jaar met zakgeld te beginnen en had niet verwacht dat zoveel ouders al aan hun vijfjarigen zakgeld geven. In totaal krijgt 70% van de kinderen op de basisschool zakgeld. Dit blijkt uit het Nibud-kinderonderzoek 2013 dat het instituut met hulp van ING heeft uitgevoerd. Het instituut is verbaasd over het hoge percentage tienjarigen dat nog geen zakgeld krijgt: 19%. De belangrijkste reden voor deze ouders om geen zakgeld te geven is dat zij vinden dat hun kind geen zakgeld nodig heeft, omdat zij alles voor hun kind betalen. Het Nibud vindt dat in principe ieder kind zakgeld nodig heeft, omdat het daarmee leert omgaan met geld. Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat meer dan de helft van de tienplussers een mobiele telefoon heeft. De kosten daarvan worden voornamelijk door de ouders betaald.

Unieke aanbieding nieuwe workshop 'Check je geld!'

22 juli 2013 nieuwsbericht

Het Nibud start na de zomer met de workshop 'Aan de slag met Check je geld!'. Deze workshop van één dag is bedoeld voor jongerenwerkers en jeugdhulpverleners.

Artikel 41 tot 45 van 314

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >

Contact

Bel: 030 - 23 91 350 (9 - 13 uur)


Nibud nieuwsbrief Altijd op de hoogte met de Nibud-nieuwsbrief!